Σκυλακάκης: Δεν θα εγκρίνουμε αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ μέχρι την σύσταση της ΡΑΕΕΥ

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκρίνουμε καμιά αύξηση» μέχρι να συσταθεί η ΡΑΕΕΥ.

Σκυλακάκης: Δεν θα εγκρίνουμε αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ μέχρι την σύσταση της ΡΑΕΕΥ

«Δεν προτιθέμεθα να εγκρίνουμε κάποια αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ, μέχρι την σύσταση της ΡΑΕΕΥ», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Νέας Αριστεράς, Πέτης Πέρκα.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι μέχρις ότου αναλάβει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, (ΡΑΑΕΥ), κάτι που υπολογίζουμε ότι θα γίνει στο επόμενο δίμηνο με τρίμηνο, εμείς έχουμε την αρμοδιότητα ως υπουργείο Υδάτων, να εξετάζουμε τέτοιου είδους αιτήματα, και τέτοιο αίτημα, για την ώρα, δεν έχει έρθει.

«Ο υπουργός δεν μας ησύχασε» ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις είπε η κα Πέρκα, σημειώνοντας ότι οι εταιρείες ύδρευσης δεν έχουν πλέον το επιχείρημα του υψηλού ενεργειακού κόστους, για να αυξήσουν τις τιμές του νερού, διότι οι τιμές του ρεύματος βαίνουν μειωμένες.

Ανταπαντώντας, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκρίνουμε καμιά αύξηση» μέχρι να συσταθεί η ΡΑΕΕΥ, ενώ εξέφρασε τη χαρά του που η βουλευτής διαπιστώνει να μειώνονται οι τιμές του ρεύματος. Κατά τη γνώμη μου, οι τιμές του ρεύματος θα κινούνται πτωτικά σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, «συνεπώς οι πιέσεις που υπέστησαν οι εταιρείες ύδατος από πλευράς ενεργειακό κόστος θα περιοριστούν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v