Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη και Δόμνας Μιχαηλίδου στο εργοστάσιο «Ήλιος Μπαχαρικά»

Αφορμή για την επίσκεψη στην ιστορική εταιρεία, στάθηκε η εφαρμογή από σήμερα του νέου αυξημένου κατώτατου μισθού, που επηρεάζει άμεσα 560.000 εργαζόμενους της χώρας.

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη και Δόμνας Μιχαηλίδου στο εργοστάσιο «Ήλιος Μπαχαρικά»

Στα Καμίνια, στις εγκαταστάσεις μιας από τις μακροβιότερες βιομηχανίες της χώρας που έχει υιοθετήσει από την 1η Ιανουαρίου την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αφορμή για την επίσκεψη στην ιστορική εταιρεία, στάθηκε η εφαρμογή από σήμερα του νέου αυξημένου κατώτατου μισθού, που επηρεάζει άμεσα 560.000 εργαζόμενους της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους της βιομηχανίας, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Δόμνα Μιχαηλίδου περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «Ήλιος Μπαχαρικά», από την Πρόεδρο της Στέλλα Διαμαντοπούλου και συζήτησαν για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και πώς αυτή διευκολύνει τη λειτουργία της επιχείρησης προς όφελος των εργαζομένων.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στην ιστορική βιομηχανία «Ηλιος Μπαχαρικά», μία από τις πιο γνωστές οικογενειακές επιχειρήσεις όχι μόνο της πόλης μου, αλλά και ολόκληρης της χώρας που μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής και έχει κατακτήσει δεκάδες διακρίσεις και βραβεία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στόχος μας, να βελτιώνουμε διαρκώς και με κάθε μέσο το εργασιακό περιβάλλον της χώρας και να βρισκόμαστε δίπλα στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Απόδειξη, η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ δηλαδή είναι 30% υψηλότερος από τον κατώτατο μισθό του 2019. Το εξίσου σημαντικό είναι ότι σήμερα, σε σχέση με το 2019 το ποσοστό των συμπολιτών μας που εργάζεται με τον κατώτατο μισθό έχει μειωθεί στο 22% από 27% που ήταν το 2019. Αυτό αποτελεί μια κατάκτηση που επιβεβαιώνει την ορθότητα των πολιτικών μας. Και δεν σταματάμε εδώ. Την ίδια στιγμή η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας διαφυλάσσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και προστατεύει τις συνεπείς επιχειρήσεις. Εργαζόμαστε μεθοδικά για τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας προς όφελος των συμπολιτών μας και της Εθνικής οικονομίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v