Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρλαφέκας: Να αυξηθούν οι πόροι για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

«Ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα να αυξήσουμε τους πόρους που τα επιμελητήρια πρέπεινα διαθέτουν για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Αχαϊας.

Μαρλαφέκας: Να αυξηθούν οι πόροι για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

Η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Πάτρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Βυζαντινό” είχε ως στόχο να τιμήσει εξωστρεφείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο και συμβάλλουν στην προβολή της περιοχής.

Παρευρέθηκαν 70 επιχειρήσεις, οι οποίες εξέφρασαν θετικά σχόλια για τις προσπάθειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου όσον αφορά την οργανωτική και οικονομική υποστήριξη που παρέχει σε αυτές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας στην ομιλία του: «Το μεγάλο στοίχημα για μένα όταν ανέλαβα την διοίκηση του Επιμελητηρίου ήταν «οι 5 τοπικές επιχειρήσεις που πήγαιναν σε εκθέσεις να γίνουν 50.

Σήμερα έχουμε την χαρά αυτές οι επιχειρήσεις να έχουν γίνει 85 κι αυτό έγινε εφικτό γιατί είναι πολύ σημαντικό ο πρόεδρος του επιμελητηρίου να έχει βιώσει τα προβλήματα που έχει μια μεταποιητική επιχείρηση της περιφέρειας. Να έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, του ανταγωνισμού εγχώριου και εισαγόμενου αλλά και την προσπάθεια για να κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού».

Και συνέχισε αναφέροντας «Συμμετείχα, ως επιχείρηση, μαζί σας στις διεθνείς εκθέσεις, όμως ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα και δεν δέχθηκα δημόσιο χρήμα. Ότι κατάφερα ήταν για να ενισχύουμε και να υποστηρίζουμε οικονομικά τις δικές σας προσπάθειες. Στην δύσκολη και ανηφορική αυτή πορεία είχα ένα συμπαραστάτη που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας. Ο Τάκης ο Τζούδας δεν ήταν απλώς ένας αποφασισμένος συνεργάτης στις διοικήσεις μας αλλά ένας ενεργός συμπαραστάτης που πάσχιζε και αγωνιούσε για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.»

Ο κ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε και στις συζητήσεις με το ΥΠΑΑΤ λέγοντας πως: «Ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα να αυξήσουμε τους πόρους που τα επιμελητήρια πρέπει
να διαθέτουν για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Κατορθώσαμε να συμμετάσχουμε σε προγράμματα προώθησης των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε τρίτες χώρες που ήταν δική μας πρωτοβουλία, καθώς η Αχαΐα είναι πολύ σημαντική παραγωγή για την οινοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή».

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος Αντώνης Ποταμίτης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημαντική συμβολή των Αχαϊκών εταιρειών στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας.

Στη συνέχεια παρουσίασε την δραστηριότητα του φορέα και εξήγησε πως μπορεί το ΙΠΕ να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν στον τομέα των εγχώριων και εξαγωγικών πωλήσεων.

Και όπως ανακοινώθηκε το Επιμελητήριο Αχαΐας θα ξεκινήσει συνεργασία με το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος και όσοι ιδιοκτήτες και στελέχη εταιρειών έχουν λάβει μέρος σε εξωστρεφείς δράσεις υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, θα εγγραφούν δωρεάν για ένα χρόνο ως μέλη του ΙΠΕ απολαμβάνοντας τα
προνόμια του e-member ΙΠΕ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v