Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Αυγενάκη- Ράπτη για τον αγροτουρισμό

Οι δυο πλευρές μεταξύ άλλων συμφώνησαν ότι χρήζουν αναδιαμόρφωσης οι προδιαγραφές του «Πολυλειτουργικού αγροκτήματος».

Συνάντηση Αυγενάκη- Ράπτη για τον αγροτουρισμό

Το θέμα του αγροτουρισμού συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με την υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Ράπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι χρήζουν αναδιαμόρφωσης οι προδιαγραφές του «Πολυλειτουργικού αγροκτήματος». Στην ουσία πρόκειται για αγροτική εκμετάλλευση, που διαθέτει καλλιεργήσιμη έκταση, φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο και χώρο εστίασης ή δυνατότητα εκπαίδευσης ή παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας με έμφαση στις τοπικές παραγωγικές δυνατότητες κάθε περιοχής.

Επίσης, αναφέρθηκαν σε ζητήματα ανάπτυξης του οινοτουρισμού, των επισκέψιμων τυροκομείων, ελαιοτριβείων, ζυθοποιείων, του αλιευτικού τουρισμού και την ανάπτυξη δράσεων στις υδατοκαλλιέργειες, στο γαστρονομικό τουρισμό.

Τέλος, συνομίλησαν και για την περαιτέρω αξιοποίηση του Leader, μέσω του οποίου γίνονται ανακαινίσεις και ιδρύσεις νέων τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις εστίασης, με στόχο την ενίσχυση των ειδικών - εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v