Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιουλία Τσέτη: Χρειάζεται να πάμε ένα βήμα παραπέρα τον ΣΕΒ

«Μετά από τέσσερα χρόνια διακονίας στο ΔΣ του ΣΕΒ, είναι η επόμενη εξέλιξη», το σχόλιο για την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΕΒ. Δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας το φάρμακο.

Ιουλία Τσέτη: Χρειάζεται να πάμε ένα βήμα παραπέρα τον ΣΕΒ

«Με την έξαρση της πανδημίας, φορείς, αξιωματούχοι και ο απλός κόσμος κατάλαβαν τη σημασία της φαρμακευτικής βιομηχανίας», τόνισε η Ιουλία Τσέτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της UNI-PHARMA SA & InterMed SA, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

Ενώ πρόσθεσε: «Το ότι το φάρμακο είναι το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, φτάνοντας στα 2,6 δισ. ευρώ, τα λέει όλα. Σημασία έχει να ενδυναμωθεί η εγχώρια παραγωγή. Υπάρχουν σχέδια συνεχόμενα για νέες βιομηχανικές παραγωγές. Εμείς οι βιομήχανοι να έχουμε έναν σταθερό ορίζοντα τεσσάρων ετών, με συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Μέσα στο clawback θα έπρεπε να ήταν δαπάνες για τις κλινικές μελέτες και να συνιδρύσουμε τέτοιες με λ.χ. νεοφυείς επιχειρήσεις. Αφήστε μας ελεύθερους, πρόκειται για μια μνημονιακή στρέβλωση, πρέπει να τελειώσει. Πάνω από όλα είναι η εξωστρέφεια και το κοινωνικό αποτύπωμα. Υπάρχουν προοπτικές μεγάλης ανάπτυξης. Οι πολυεθνικές πρέπει να τολμήσουν και να επενδύσουν εδώ, στο σταυροδρόμι των λαών, μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Έχουμε αποδείξει πόσο καλοί φύλακες των ευρωπαϊκών ιδανικών και ιδεωδών είμαστε».

Για την υποψηφιότητά της στον ΣΕΒ, σημείωσε: «Μετά από τέσσερα χρόνια διακονίας στο ΔΣ του ΣΕΒ, είναι η επόμενη εξέλιξη. Έχω ηθική υποχρέωση να δώσω το μήνυμα στον χώρο του επιχειρείν, να μεγαλώσει περαιτέρω ένας Σύνδεσμος. Χρειάζεται να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Περισσότερη εξωστρέφεια, περισσότερη συμπερίληψη, περισσότερη ωφελιμότητα, όχι μόνο για τα μέλη του ΣΕΒ αλλά για την κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v