Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετραλιάς: Η δημοσιονομική σταθερότητα πρέπει να συνεχιστεί

Η Ελλάδα παραμένει θετική έκπληξη για την Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας, ώστε να είμαστε αξιόπιστοι και απέναντι στις αγορές, τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αθανάσιος Πετραλιάς.

Πετραλιάς: Η δημοσιονομική σταθερότητα πρέπει να συνεχιστεί

Το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, βάσει του νέου δημοσιονομικού πλαισίου της Ε.Ε., παρουσίασε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αθανάσιος Πετραλιάς, μιλώντας σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Πετραλιάς τόνισε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δημοσιονομική σταθερότητα στην οικονομική μας πολιτική, η οποία ήταν αποτελεσματική όσον αφορά στους στόχους και ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε τα μέτρα για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά».

Αναφέρθηκε στον νέο στόχο των καθαρών πρωτογενών δαπανών, ο οποίος αντικαθιστά τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και στις υποχρεώσεις της χώρας για την περίοδο 2025-2028.

Ο προϋπολογισμός του 2024 περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2023, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες με παιδιά, οι αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ τον Ιανουάριο ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα, όπως η αύξηση της αποζημίωσης των ιατρών για υπερωρίες και η αύξηση του επιδόματος γέννησης. Στα μέτρα αυτά προστίθενται και τα νέα μέτρα ύψους 870 εκατ. ευρώ για το 2025, όπως η μείωση κατά 0,5% των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες και η νέα αύξηση των συντάξεων.

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών «παραμένει θετική έκπληξη για την Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας, ώστε να  είμαστε αξιόπιστοι και απέναντι στις αγορές».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v