ΕΕ καλεί εταιρείες σε γκάλοπ για τα κρίσιμα ορυκτά

Οι απαντήσεις στην έρευνα θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός μηχανισμού συγκέντρωσης και αντιστοίχισης της ζήτησης για πρώτες ύλες στρατηγικής σημασίας, παρόμοιου με εκείνον για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με την Κομισιόν. Η προθεσμία.

ΕΕ καλεί εταιρείες σε γκάλοπ για τα κρίσιμα ορυκτά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια έρευνα η οποία απευθύνεται σε εταιρείες και σε άλλους σχετικούς φορείς που ενδιαφέρονται για τη συγκέντρωση της ζήτησης και τη σύνδεση της προσφοράς και της ζήτησης πρώτων υλών στρατηγικής σημασίας.

Οι απαντήσεις στην έρευνα θα συμβάλουν στη δημιουργία του μελλοντικού μηχανισμού συγκέντρωσης και αντιστοίχισης της ζήτησης για πρώτες ύλες στρατηγικής σημασίας, όπως προβλέπεται στον κανονισμό για τις κρίσιμες πρώτες ύλες.

Η ΕΕ χρειάζεται πρόσβαση σε ασφαλή, διαφοροποιημένο, οικονομικά προσιτό και βιώσιμο εφοδιασμό με κρίσιμες πρώτες ύλες, οι οποίες είναι άκρως σημαντικές σε διάφορους στρατηγικούς τομείς, από τη βιομηχανία μηδενικών καθαρών εκπομπών και την ψηφιακή βιομηχανία ως την αεροδιαστημική και την αμυντική βιομηχανία.

Προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια του εφοδιασμού με κρίσιμες πρώτες ύλες, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν, στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2023, ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός μηχανισμού συγκέντρωσης και αντιστοίχισης της ζήτησης για πρώτες ύλες στρατηγικής σημασίας.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της επιτυχίας ενός παρόμοιου μηχανισμού για το φυσικό αέριο στο πλαίσιο της ενεργειακής πλατφόρμας της ΕΕ. Ο μηχανισμός αυτός αποτελεί μέρος του κανονισμού για τις κρίσιμες πρώτες ύλες, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ τις προσεχείς εβδομάδες. Θα περιλαμβάνει διάφορα μέρη της αξιακής αλυσίδας πρώτων υλών στρατηγικής σημασίας, από την εξόρυξη έως την επεξεργασία και την ανακύκλωση των εν λόγω υλικών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία είναι ανοικτή και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v