Νέα παράταση στη διασύνδεση POS ζητά το ΒΕΘ

«Στην αγωνία των ενδεχόμενων προστίμων έρχονται να προστεθούν -όχι με υπαιτιότητα των επιχειρηματιών- τεχνικά και άλλα προβλήματα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Νέα παράταση στη διασύνδεση POS ζητά το ΒΕΘ

Νέα παράταση για τη σύνδεση POS - ταμειακών μηχανών, μέχρι να λυθούν τα τεχνικά και πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά, με ταυτόχρονη απαλλαγή των επιχειρήσεων από ενδεχόμενα πρόστιμα, ζητεί με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το ΒΕΘ έχει γίνει κατ ´ επανάληψη αποδέκτης παραπόνων από επιχειρήσεις - μέλη του, τα οποία καταγράφει στην εν λόγω επιστολή του προς το ΥΠΟΙΚ.

«Αναμφίβολα, όλοι θέλουμε να μπει μία τάξη και να παταχθεί όταν και όπου εντοπίζεται φοροδιαφυγή. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο επιχειρηματικός κόσμος παλεύει να επιβιώσει, λόγω μιας σειράς ανασταλτικών παραγόντων, μεταξύ άλλων: υψηλό λειτουργικό κόστος, σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, περιορισμένη αγοραστική κίνηση, έλλειψη ρευστότητας. Την ίδια ώρα έρχεται το προστεθεί η αγωνία των ενδεχόμενων προστίμων και αυτό όχι από υπαιτιότητα των ίδιων των επιχειρηματιών, αλλά ως απόρροια των τεχνικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές» ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες εστιάζονται στα παρακάτω:

«Οι πάροχοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις αναβαθμίσεις στα POS. Αρκετά POS αδυνατούν να κάνουν σύζευξη με τις ταμειακές μηχανές (ελλιπής αναβάθμιση, παλιά μοντέλα).

Υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση επιταγών παρά το γεγονός πως υπάρχει έγκριση για το voucher, που προβλέπεται από το υπουργείο Οικονομικών για την αναβάθμιση των τερματικών POS.

Αγκάθι αποτελούν και μια σειρά πρακτικών ζητημάτων που ανακύπτουν, όπως για παράδειγμα η ακύρωση απόδειξης ταμειακής μηχανής προκειμένου να εκδοθεί τιμολόγιο σε περίπτωση συναλλαγής χονδρικής πώλησης και πληρωμής με κάρτα ή για την περίπτωση των συναλλαγών tax free. Η εν λόγω διαδικασία δημιουργεί ένα αλαλούμ και παράλληλα καθυστερήσεις στη διαδικασία των πωλήσεων και χαμένες εργατοώρες».

«Δεδομένου των προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται και έως ότου αυτά επιλυθούν στο σύνολο τους, ζητούμε παράταση, με ταυτόχρονη απαλλαγή των επιχειρήσεων από ενδεχόμενα πρόστιμα» καταλήγει η επιστολή του ΒΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v