Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο πωλούνται οι βίλες στο Apollo Hills της Βούλας

Τα χαρακτηριστικά του οικιστικού συγκροτήματος των Henderson Park και Hines. Το νέο project, ύψους 200 εκατ. ευρώ, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια οικιστική κοινότητα-πρότυπο.

Πόσο πωλούνται οι βίλες στο Apollo Hills της Βούλας

Με τιμές πώλησης που ξεκινούν από περίπου 8.700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο διατίθενται οι πολυτελείς κατοικίες oι οποίες αναπτύσσονται από τη Henderson Park και τη Hines στο νέο οικιστικό συγκρότημα Apollo Hills της Βούλας.

Με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επενδυτών και την τοποθέτηση της Αθήνας στον διεθνή χάρτη για τους απαιτητικούς αγοραστές κατοικιών, το νέο project, ύψους 200 εκατ. ευρώ, των Henderson Park και Hines φιλοδοξεί να αποτελέσει μια οικιστική κοινότητα που θα είναι πρότυπο πολυτελούς και βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική πρωτεύουσα.

Για την πώληση των κατοικιών του Apollo Hills, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με την Greece Sotheby's International Realty, στην πλατφόρμα της οποίας έχουν ήδη αναρτηθεί τέσσερις διαφορετικοί τύποι κατοικιών με εμβαδό από 125 τ.μ. έως 343 τ.μ.

Οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 8.726 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για μία κατοικία των 324 τ.μ. Ο εν λόγω τύπος κατοικίας, που πωλείται στα 2,85 εκατ. ευρώ διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και 5 μπάνια και προσφέρει στον ιδιοκτήτη της πληθώρα υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων, spa, πισίνα και χώρο στάθμευση.

Στην ιστοσελίδα της Greece Sotheby's International Realty διατίθενται επίσης κατοικίες με τιμές πώλησης τα 9.767 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για μία βίλα των 343 τ.μ. και το συνολικό κόστος να διαμορφώνεται σε 3,35 εκατ. ευρώ.

Ένα άλλος τύπος βιλών, έκτασης 125 τ.μ., πωλείται στα 10.240 ευρώ ανά τ.μ., με το συνολικό κόστος να φτάνει το 1,28 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη κατοικία, με δύο υπνοδωμάτια και τρία μπάνια, διαθέτει, μεταξύ άλλων, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, ενδοδαπέδια θέρμανση, χώρο στάθμευσης και spa.

Η πιο ακριβή κατοικία του συγκροτήματος, βάσει των αναρτήσεων στο site της γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων στην Ελλάδα, διατίθεται έναντι 12.906 ευρώ ανά τ.μ. Πρόκειται για μία βίλα, έκτασης 203 τ.μ., 3 υπνοδωματίων και 4 μπάνιων, με το συνολικό κόστος πώλησής της να διαμορφώνεται σε 2,62 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Greece Sotheby's International Realty, η οποία εστιάζει στην αποκλειστική προώθηση και πώληση πολυτελών κατοικιών, ιδιαίτερα σε προνομιακούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αθηναϊκής Ριβιέρας, η ανάπτυξη των πολυτελών κατοικιών του Apollo Hills, οι οποίες πωλούνται και στο πλαίσιο του προγράμματος της Golden Visa, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2026.

H ιστορία του project

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση της έκτασης των περίπου 80 στρεμμάτων στην περιοχή της Βούλας από τις Hines και Henderson Park και έπειτα από τρεις προσφυγές του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την έναρξη του οικιστικού έργου που μέχρι πρότινος ήταν γνωστό με την επωνυμία Project Voula.

Για την αξιοποίηση των κτημάτων Κόνιαρη όπως είναι γνωστή η συγκεκριμένη έκταση προκηρύχθηκε διαγωνισμός από το Μουσείο Μπενάκη, ιδιοκτήτη της έκτασης, το 2008. Πλειοδότης έναντι περίπου 100 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε ο εφοπλιστής Ευγένιος Τίγκας, ο οποίος, ωστόσο, μεσούσης της κρίσης, ακύρωσε τα επενδυτικά σχέδια που είχε αναπτύξει για την αξιοποίηση της έκτασης. Ως αποτέλεσμα, διενεργήθηκε νέος διαγωνισμός, με το δίδυμο Hines και Henderson Park να αποκτά το ακίνητο και πλέον να βάζει στις ράγες το πολύπαθο project.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, αναμένεται να αναπτυχθούν περί τις 350 κατοικίες, καθώς και γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές και υπόγειοι χώροι στάθμευσης.

Το προφίλ των δύο εταίρων

Η Henderson Park είναι ένα διεθνές private equity διαχείρισης ακινήτων, που έχει επενδύσει περίπου 13 δισ. δολάρια για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου εμβληματικών real estate assets σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία έχει παρουσία σε μητροπόλεις και αναπτυγμένα αστικά κέντρα σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Το τρέχον χαρτοφυλάκιό της εταιρείας περιλαμβάνει γραφεία, logistics, πολυκατοικίες, φοιτητικές κατοικίες, ξενοδοχεία και λιανικό εμπόριο, καθώς και έργα real estate development.

Από την άλλη, η Hines, η οποία έκανε την απόβασή της στην Ελλάδα το 2017 με την εξαγορά του ξενοδοχείου Grand Hyatt, είναι μια διεθνής εταιρεία επενδύσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων. Σήμερα δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και διαχειρίζεται σχεδόν 87,1 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης που αφορούν κατοικίες, logistics, λιανικό εμπόριο, γραφεία και κτήρια μεικτής χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v