Νέο εκπαιδευτικό κέντρο στο Περιστέρι εγκαινίασε ο ΑΔΜΗΕ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ και άλλα στελέχη του, ο Aντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Περιστερίου, καθώς και οι απόφοιτοι του πρώτου προγράμματος κατάρτισης.

Νέο εκπαιδευτικό κέντρο στο Περιστέρι εγκαινίασε ο ΑΔΜΗΕ

Ο ΑΔΜΗΕ εγκαινίασε το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο του στο Περιστέρι. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Aντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Περιστερίου, κ. Αναστάσιος Θεοδωράκος, μέλη της Διοίκησης και στελέχη του ΑΔΜΗΕ, καθώς και οι απόφοιτοι του πρώτου προγράμματος κατάρτισης.

Η Yφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε:

«Ο δρόμος για την καθαρή ενέργεια απαιτεί όχι μόνο κατασκευή υποδομών, αλλά και επένδυση στην κατάρτιση των ανθρώπων που θα υποστηρίξουν ενεργά την καθολική μετάβαση έως το 2050. Ο μετασχηματισμός του ενεργειακού συστήματος απαιτεί μία επείγουσα εστίαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Αυτό κάνει ήδη ο ΑΔΜΗΕ, αναβαθμίζοντας τις δεξιότητες των εργαζομένων του, προκειμένου να υλοποιήσουν τα μεγάλα έργα που «τρέχουν», αλλά και τα νέα έργα που είναι στα σκαριά. Με δεδομένο ότι αναμένονται ελλείψεις σε κατάλληλα καταρτισμένο εξειδικευμένο προσωπικό την επόμενη δεκαετία, πιστεύω ακράδαντα πως η απόκτηση νέων προσόντων μπορεί να καταστεί ακρογωνιαίος λίθος για την επιτάχυνση της μετάβασής μας στην καθαρή ενέργεια».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης (φωτ.), στην ομιλία του δήλωσε τα εξής:

«Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο θα αποτελέσει το όχημα για να μεταδοθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει από τις παλαιότερες γενιές εργαζομένων στους νέους επαγγελματίες του κλάδου. Η “έκρηξη” των ΑΠΕ σε συνδυασμό με τη σημαντική επέκταση του ηλεκτρικού συστήματος τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδείξει την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που χρειαζόμαστε για να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα. Με στόχο την ανάπτυξη του τεχνικού δυναμικού της Ελλάδας, βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους μέσα από τεχνικές σχολές, τεχνικά Λύκεια και Πανεπιστήμια, προσφέροντας δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα».

H Διευθύντρια Εκπαίδευσης του ΑΔΜΗΕ, κα Φλώρα Παπαδέδε, ανέφερε:

«Η ίδρυση του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΑΔΜΗΕ θεωρούμε ότι απαντά στις ώριμες ανάγκες της διατήρησης και αναβάθμισης της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτει ο Διαχειριστής, συμβάλλοντας αφενός στην αναπτυξιακή του πορεία και αφετέρου στη σύνδεση της τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς σε τεχνικές ειδικότητες».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι 18 πρώτοι απόφοιτοι του Κέντρου έλαβαν τις πιστοποιήσεις τους, καθώς ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο επαγγελματικής εκπαίδευσης και πιστοποιημένης τεχνικής κατάρτισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v