Παπαθανάσης: Προχωρά η υπογειοποίηση δικτύων ρεύματος στην Πεντέλη

Σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάσσεται το έργο της υπογειοποίησης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης στον Δήμο.

Παπαθανάσης: Προχωρά η υπογειοποίηση δικτύων ρεύματος στην Πεντέλη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνει την ένταξη στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», του έργου της υπογειοποίησης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης και όμορων Δήμων.

Η δημόσια δαπάνη κατανέμεται σε 9.866.506,27 ευρώ για την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και σε 9.117.256,71 ευρώ για το δήμο Πεντέλης. Το συνολικό δε προς υπογείοποίηση δίκτυο εκτιμάται σε 115 χιλιόμετρα.

Επίσης θα γίνουν οι αναγκαίες πρόσθετες εργασίες για τη σύνδεση των κατοικιών με το υπογειοποιημένο δίκτυο του ρεύματος και η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου του δημοτικού φωτισμού.

Το έργο, τη σχετική πράξη ένταξης του οποίου εξέδωσε η αρμόδια Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, αποτελεί αποτρεπτική λύση για προβλήματα του δικτύου που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν έχει επιπτώσεις στον ανθρώπινο ή ζωικό παράγοντα από επαφή με το δίκτυο, δεν επηρεάζεται από πυρκαγιές και δεν αλληλοεπιδρά με τη βλάστηση της περιοχής εγκατάστασής του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v