Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση οίνων και ποτών Vinitaly

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε 14-17 Απριλίου στην Ιταλία με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 4.000 οινοποιών. Το ελληνικό περίπτερο οργάνωσε η Enterprise Greece.

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση οίνων και ποτών Vinitaly

Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση οίνου και ποτών, Vinitaly 2024, η οποία διεξήχθη στη Βερόνα της Ιταλίας από 14 ως 17 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 4.000 οινοποιών από την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), λειτούργησε υπό την καθοδήγηση γνωστών Ελλήνων Σομελιέ, χώρος ελεύθερης γευσιγνωσίας στον οποίο χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερες από 50 ετικέτες των συνολικά 42 οινοποιών από όλη την Ελλάδα. Σημαντική παρουσία είχαν επίσης τα κρασιά της Πελοποννήσου με την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και του γνωστού οινοποιού Κτήμα Σκούρας.

Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη του Γραφείου OEY της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη που με συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε για τη χώρα μας το καθεστώτος της τιμώμενης χώρας (Partner Country) και προετοίμασε το έδαφος για μια πρώτη επιτυχημένη εθνική συμμετοχή μετά από πολλά χρόνια.

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ιταλός ομόλογος του, κ. Francesco Lollobrigida, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη, κα. Ελένη Σουρανή και ο επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας, κ. Παναγιώτης Ζάραγκας, Γενικός Συμβουλος ΟΕΥ Β΄.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v