Ξαναρχίζει το πρόγραμμα «ESG-Βιώσιμη Ανάπτυξη Επιχειρήσεων»

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία απευθύνεται αποκλειστικά σε στελέχη των εταιρειών-μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Πού δηλώνουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι.

Ξαναρχίζει το πρόγραμμα «ESG-Βιώσιμη Ανάπτυξη Επιχειρήσεων»

Στις 20 Μαΐου 2024 αρχίζει από την AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «ESG – Βιώσιμη Ανάπτυξη Επιχειρήσεων», που θα λάβει χώρα σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω πρωτοβουλία αφορά στην εκπαίδευση αποκλειστικά στελεχών των εταιρειών - μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, πάνω σε θέματα εταιρικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διακυβέρνησης (ESG).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 4 εβδομάδες, κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο και τις ικανότητες τους σε ό,τι έχει να κάνει με δεξιότητες και γνώσεις διαχείρισης εργαλείων ESG, καθώς και να αναλύουν και να ιεραρχούν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με τις τρεις διαστάσεις του ESG. Η δομή του προγράμματος αποτελείται από καθαρά εξ αποστάσεως εκπαίδευση, συνδυάζοντας τόσο τη σύγχρονη, όσο και την ασύγχρονη εκπαίδευση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό που θα είναι αναρτημένο στην πλατφόρμα, συνοδευόμενο από ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης. Τέλος, ο κάθε συμμετέχοντας θα λάβει Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ (πιστωτικές μονάδες: 3.2 ECTS), αφού ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση του προγράμματος.

Το κόστος συμμετοχής ποικίλλει ανάλογα με την κατηγορία συνδρομής μέλους. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει δήλωση συμμετοχής, έως την Τετάρτη, 15 Μαΐου, εδώ.

Η AHK Akademie αποτελεί μια υπηρεσία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που σκοπό έχει τη συνεχή εξέλιξη των σύγχρονων στελεχών της αγοράς μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια αφορούν σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως εξοικονόμηση ενέργειας, τρόφιμα - ποτά, τουρισμός, διοίκηση επιχειρήσεων, είσοδο σε διεθνείς αγορές μέσω της συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις και αποστολές στη Γερμανία και ανά τον κόσμο κ.α. και επικεντρώνονται στην απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (soft skills) για στελέχη επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AHK Akademie και τα επόμενα σεμινάρια, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο 210 6419040 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/ahk-akademie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v