Στην Αθήνα το 17ο RED Meeting Point για τον μετασχηματισμό της αγοράς ακινήτων

Θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων το βαρόμετρο της αγοράς ακινητών, η έρευνα που πραγματοποιούν το περιοδικό RED και οι RICS Ελλάδος. Ποια θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο. Οι ομιλητές.

Στην Αθήνα το 17ο RED Meeting Point για τον μετασχηματισμό της αγοράς ακινήτων

Στην Αθήνα θα βρεθούν την ερχόμενη βδομάδα σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων, για να συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο του περιοδικού RED, που πραγματοποιείται στο Ωδείο Αθηνών την Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Μαΐου, με κεντρικό θέμα το μετασχηματισμό της αγοράς - ελληνικής και παγκόσμιας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τους Νέους Κανόνες Εμπλοκής θα παρουσιάσουν ο επικεφαλής της Ένωσης εισηγμένων εταιρειών ακινήτων της Ευρώπης (EPRA) Dominique Moerenhout, ο ιδρυτής του κορυφαίου μεταπτυχιακού προγράμματος Real Estate (του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης) και πρώην πρόεδρος των Counselors of Real Estate (CRE) Hugh Kelly, ο επικεφαλής οικονομικών Real Estate της BNP Paribas Samuel Duah, και ο επικεφαλής Sustainability των RICS, Anil Sawhney.

Μαζί τους ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης, η πρώην επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη, ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Οικονομολόγος Νικόλας Χαριτάκης, οι επικεφαλής των PRODEA Investments Αριστοτέλης Καρυτινός, PREMIA Properties Κώστας Μαρκάζος, NOVAL PROPERTY Παναγιώτης Καπετανάκος, TRADE ESTATES Δημήτρης Παπούλης, BRIQ Properties Άννα Αποστολίδου, ο Σύμβουλος Διοίκησης της Tράπεζας Πειραιώς Δημήτρης Κωσταντόπουλος, o επικεφαλής Property & Tourism της EBRD, Γιώργος Μαλτέζος, ο πρώην υποδιοικητής της TτΕ Θώδωρος Μητράκος, ο Ιωάννης Μπίτζης, partner της EY, ο Κέννυ Ευαγγέλου, Partner της KPMG, ο Amid Aburman, επικεφαλής της Αstrea International Properties, o πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και ο επικεφαλής της επιτροπής Real Estate του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Λευτέρης Σικαλίδης.

H προσιτή κατοικία στο επίκεντρο

O Διευθύνων Σύμβουλος της Cerved Property Services Δημήτρης Ανδρίτσος θα παρουσίασει ειδική έρευνα πάνω στην προσιτότητα της κατοικίας στην Ελλάδα, ενώ για την Φέρουσα Ικανότητα των περιοχών, της Αθήνας προεξάρχουσας - λόγω AirBnB αλλά και Golden Visa - συνδιοργανώνεται με το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας συζήτηση, στην οποία μεταξύ άλλων η Resolute, ένας από τους μεγαλύτερους servicers στην Ελλάδα και παγκοσμίως, θα παρουσιάσει με στοιχεία, μοντέλα και διαγράμματα, τις εμπειρίες και τις βέλτιστες πρακτικές, από τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της LANDEA Βασίλης Πατράς θα παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την μεγαλύτερη πλατφόρμα δημοσιοποίησης πλειστηριασμών στην Ελλάδα.

Πως και γιατί η Τεχνολογία Ακινήτων (PROPTECH) μεταμορφώνει την αγορά

Τις δυνατότητες της τεχνολογίας που ξεκινά από την οργάνωση, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, μέχρι την κατασκευή, την λειτουργία, τη χρηματοδότηση, τη μεσιτεία και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων καθώς και την επιρροή από την εφαρμογή του "υπερόπλου της Τεχνητής Νοημοσύνης" θα παρουσιάσουν ο Samuel Duah, επικεφαλής οικονομικών real estate της BNP Paribas RE και ο Παύλος Λοίζου, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Ask Wire, ενώ ο Anil Sawhney, επικεφαλής Βιωσιμότητας των RICS, θα εισάγει τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, για την εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου στα κτίρια και για τη σημασία των δεδομένων στην παρακολούθηση της "ζωής" ενός κτιρίου, από τον σχεδιασμό έως την ολοκλήρωση και στην συνέχεια καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας του.

Τέλος όπως κάθε χρόνο, θα παρουσιαστεί το βαρόμετρο της αγοράς των ακινητών, η μεγάλη έρευνα που πραγματοποιούν το περιοδικό RED και οι RICS Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες για το διήμερο συνέδριο στην ιστοσελίδα η οποία ενημερώνεται καθημερινά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v