Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαψεύδει ο Αδωνις Γεωργιάδης την επιβολή «φόρου αμαρτίας»

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος σε επιβλαβή για την υγεία αγαθά σχολίασε ο υπουργός Υγείας. Γιατί υποστηρίζει το μέτρο ο ΠΟΥ.

Διαψεύδει ο Αδωνις Γεωργιάδης την επιβολή «φόρου αμαρτίας»

Απάντηση σε δημοσίευμα της Αυγής ότι εξετάζεται η υποβολή «φόρου αμαρτίας» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Υγεία, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Open.

Η εφημερίδα υποστήριξε ότι εξετάζεται η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου που θα αφορά αγαθά τα οποία θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία, με σκοπό, αφενός, να μειωθεί η κατανάλωσή τους από τον πληθυσμό και, αφετέρου, να βρεθεί πηγή εσόδων για το σύστημα Υγείας. Πρόκειται για ρύθμιση που υποστηρίζουν φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Με έχετε ακούσει εμένα να λέω ποτέ τέτοιο πράγμα; Έχω εγώ αρμοδιότητα να βάζω φόρους; Δεν έχω αρμοδιότητα ούτε να βάζω ούτε να βγάζω, γενικά δεν έχω αρμοδιότητα στους φόρους», σημείωσε ο υπουργός.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος. Ονομάζεται ο "φόρος της αμαρτίας". Μπαίνει συνήθως στη ζάχαρη, στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Και υπάρχουν απόψεις, π.χ. ο ΠΟΥ το έχει εισηγηθεί και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες, να μπει τέτοιος φόρος σε όσα έχουν υπερβολικό αλάτι, υπερβολική ζάχαρη, υπερβολικό αλκοόλ, καπνό», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v