Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκρέκας: Εμείς δεν διαχωρίζουμε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις

Όλοι θέλουμε και 13ο και 14ο μισθό αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται αν δεν υποστηρίζεται από την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Σκρέκας: Εμείς δεν διαχωρίζουμε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις

«Έχουμε 150.000 νέες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια. Μάλιστα, το 2020, που ήταν η χρονιά του κορωνοϊού, ιδρύθηκαν στην Ελλάδα 20.000 νέες επιχειρήσεις. Το 2016, που ήταν κανονική χρονιά και με εξαιρετικά χαμηλές τιμές ενέργειας, έκλεισαν 3.500 επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο συνέδριο του Economist για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Εμείς δεν κάνουμε τον διαχωρισμό μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις. Θέλουμε όλες να τα πηγαίνουν καλά. Επίσης, και οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν κάποτε μικρές», σημείωσε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολιτικές της κυβέρνησης υπό την επισήμανση ότι διευκολύνουν την καθημερινότητα των επιχειρήσεων - έφερε τα παραδείγματα παρεμβάσεων για τη μείωση των φορολογικών βαρών και την ενίσχυση της ρευστότητας με ενέργειες όπως οι επιδοτήσεις επιτοκίων.

«Πολλοί πολιτικοί πέρασαν από την Ελλάδα κάνοντας μεγάλες υποσχέσεις. Όλοι θέλουμε και 13ο και 14ο μισθό. Αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν αν δεν υποστηρίζονται από την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας. Γι' αυτό και προσπαθούμε να στηρίξουμε τη μεταποίηση, τη βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα», σχολίασε ο κ. Σκρέκας, απαντώντας στην κριτική που είχε εξαπολύσει νωρίτερα από το ίδιο βήμα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v