Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλεσμα σε αναδόχους για τέσσερα οδικά έργα 900 εκατ. στη Θεσσαλία

Τις προδιαγραφές και τους προϋπολογισμούς για τα έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο στη Θεσσαλία περιλαμβάνει απόφαση του Χ. Σταϊκούρα. Αναμένονται οι δημοπρατήσεις και οι προσκλήσεις προς τους μεγάλους του κλάδου υποδομών.

Κάλεσμα σε αναδόχους για τέσσερα οδικά έργα 900 εκατ. στη Θεσσαλία

Προσδιορίστηκαν τα τέσσερα οδικά έργα, που θα οδηγήσουν σε αντίστοιχες δημοπρατήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύντομα αναμένεται η προκήρυξη τους και η πρόσκληση προς τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας προκειμένου μέσω fast track διαδικασίας να αναδειχθούν οι εργολάβοι. 

Όπως προσδιορίζονται στην υπουργική απόφαση, τα τέσσερα κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών των υποδομών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων «Daniel» και «Elias», συνολικού προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ είναι:

  • Κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών των υποδομών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων «Daniel») και «Elias» Δήμων: Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Βόλου και Ρήγα Φεραίου, με προϋπολογισμό: 278.200.000.
  • Κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών των υποδομών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων «Daniel») και «Elias» Δήμων: Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Μετεώρων και Πύλης, με προϋπολογισμό: 267.500.000 ευρώ.
  • Κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών των υποδομών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων «Daniel») και «Elias» Δήμων: Τεμπών, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Αγιάς, Λαρισαίων, Φαρκαδόνας, Κιλελέρ, Παλαμά, Μουζακίου, Τρικκαίων και Καρδίτσας, με προϋπολογισμό: 184.000.000 ευρώ.
  • Κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών των υποδομών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων «Daniel») και «Elias» Δήμων: Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου Λίμνης-Αγίας Άννας, Δομοκού, Λαμίας, Αλμυρού, Φαρσάλων και Σοφάδων, με προϋπολογισμό: 170.000.000 ευρώ.

Ως προς την κατανομή των πόρων για τις εργασίες, που θα γίνουν σε συνολικό μήκος 159 χιλιομέτρων οδικού δικτύου, αυτοί θα διατεθούν ως εξής: 33% του ποσού στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, 25% στην Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, 21% στην Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, 9,5% στην Περιφερειακή ενότητα Λάρισας, 9,5% στην Περιφερειακή ενότητα Ευβοίας και 2% στην Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v