Για τις επιπτώσεις της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή στον ενεργειακό τομέα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Creta.
Όπως επεσήμανε, η διατήρηση των τιμών πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και πρόσθεσε ότι αν η κρίση συνεχιστεί θα επηρεαστούν επίσης οι τιμές του φυσικού αερίου, συμπαρασύροντας το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα τόνισε, πως αν και σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα επάρκειας φυσικού αερίου για το ελληνικό ηλεκτρικό σύστημα, η διάρκεια της έντασης στη Μέση Ανατολή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη των τιμών και της διαθεσιμότητας του καυσίμου, τονίζοντας ότι η έγκαιρη αποκλιμάκωση είναι κρίσιμη, όχι μόνο για την ενεργειακή αγορά αλλά και για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.