Η Πάρος νέο hotspot στις luxury κατοικίες, χάνει έδαφος η Μύκονος

Στα 7.070 ευρώ ανά τ.μ. τα σπίτια στο νησί των ανέμων και η διόρθωση των τιμών. Τα χαρακτηριστικά της αγοράς που προσελκύουν τους εύπορους επενδυτές και το κυνήγι των υπεραξιών.

Η Πάρος νέο hotspot στις luxury κατοικίες, χάνει έδαφος η Μύκονος

Σε κορυφαίο προορισμό για αγοραστές πολυτελών κατοικιών στο Νότιο Αιγαίο αναδεικνύεται η Πάρος, ενώ την ίδια στιγμή η Μύκονος φαίνεται να πέφτει στις προτιμήσεις των εύπορων επενδυτών.

Τόσο τα υψηλότερα επίπεδα προσφοράς όσο και οι χαμηλότερες τιμές πολυτελών ακινήτων συνθέτουν μια ελκυστική αγορά ακινήτων στην Πάρο, προσφέροντας περιθώριο για upside, εκτιμούν κύκλοι της αγοράς.

Παράλληλα, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι στη Μύκονο ο ανοδικός κύκλος τιμών έχει ολοκληρωθεί και ότι η πτώση στις αφίξεις του νησιού τα τελευταία χρόνια επιβαρύνει και την αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η ReDataset, η μέση τιμή ενός σπιτιού στην Μύκονο ανέρχεται στα 7.070 ευρώ ανά τ.μ σε αντίθεση με τη Πάρο όπου η αντίστοιχη τιμή βρίσκεται στα 5.810 ευρώ ανα τ.μ.

«Με τις τιμές να υπολείπονται οριακά εκείνων της Μυκόνου, η Πάρος αναδεικνύεται στην πιο ελκυστική εναλλακτική επιλογή πολυτελούς κατοικίας στο Νότιο Αιγαίο», τονίζει η ReDataset.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διαφορετική δυναμική που εμφανίζεται στην κάθε αγορά.

Στην Πάρο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,4% το τελευταίο έτος, ενώ στη Μύκονο ενισχύθηκαν κατά μόλις 1,3%.

Μάλιστα πηγές της αγοράς αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι τα πρώτα στοιχεία για το β΄ τρίμηνο δείχνουν ότι οι τιμές στη Μύκονο υποχωρούν ελαφρώς, ενώ στην Πάρο εξακολουθούν την ανοδική τους πορεία.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το βάθος της κάθε αγοράς. Το 19% όλων των ακινήτων προς πώληση στο Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στην Πάρο, ξεπερνώντας δηλαδή όσα διατίθενται προς πώληση στην Μύκονο και τη Σαντορίνη μαζί.

Ξεχωρίζουν τα νησιά

Πάντως τα δύο νησιά ξεχωρίζουν στο Νότιο Αιγαίο. Στην κατάταξη της λίστας με τις τιμές, στην τρίτη θέση βρίσκονται η Θήρα (4.290 ευρώ ανά τ.μ) και μετά ακολουθούν η Κύθνος (4.000 ευρώ ανά τ.μ.), η Νάξος (3.910 ευρώ ανά τ.μ.) και η Τήνος (3.580 ευρώ ανά τ.μ).

«Η Μύκονος και η Πάρος αποτελούν τη σαφή premium βαθμίδα της αγοράς, με τιμές που υπερβαίνουν κατά 50%-80% τη διάμεση τιμή της περιφέρειας και κινούνται αισθητά υψηλότερα από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες», προσθέτει η ReDataset.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο