Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δόθηκε παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μικρή αναβολή στην προθεσμία για υποβολή των δηλώσεων ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, μετά από σχετικά αιτήματα φορέων της αγοράς. Εχουν υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις.

Δόθηκε παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, αποδεχόμενη σχετικά αιτήματα φορέων της αγοράς. 

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και με σκοπό την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά αιτήματα που υποβλήθηκαν από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, την ΠΟΦΕΕ και άλλους φορείς, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2025 μετατίθεται για την Παρασκευή 24, Ιουλίου 2026 και ώρα 23:59:59.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία ήταν στις 15 Ιουλίου. 

Οπως επισημαίνει η ΑΑΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σχεδόν 6.200.000 αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων ο εναπομένων χρόνος κρίνεται επαρκής για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο