Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος Πρόεδρος στο ΔΑΑ ο Λ. Παπάζογλου

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών, ορίσθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Λουκάς Παπάζογλου ως νέος Πρόεδρος της εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».

  • της Έλενας Λάσκαρη
Νέος Πρόεδρος στο ΔΑΑ ο Λ. Παπάζογλου
Το έδαφος για την μετοχοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, εκτιμάται πως προλειαίνει η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, με την οποία ορίστηκε νέος πρόεδρος της εταιρίας ΔΑΑ, ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής, κ. Λουκάς Παπάζογλου.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομίας τονίζουν ότι η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και την περαιτέρω ανάπτυξη του αερολιμένα.

Διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές ότι η μετακίνηση αυτή νοείται ως αναβάθμιση για τον κ. Παπάζογλου, ο οποίος θα παραμείνει σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομίας.

Ο κ. Παπάζογλου θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, έως ότου ορισθεί ο αντικαταστάτης του.

Ο κ. Αλογοσκούφης ευχαρίστησε τον κ. Παπάζογλου για τη σημαντική συμβολή του στο έργο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

--- Η ανακοίνωση του ΔΑΑ

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» εξέλεξε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους:

κ. Λουκά Παπάζογλου, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου
Dr. Harald Peipers, Αντιπρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου
Dr. Jacques F. Poos, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
Dr. Reinhard Kalenda, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
κ. Μιχαήλ Κεφαλογιάννη, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
Dr. Peter Noe, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
κ. Ιωάννη Σιδηρόπουλο, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
Καθ. ΕΜΠ κ. Δημήτριο Τσαμπούλα, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
Dr. Hans-Georg Vater, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

Ο νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Αεροδρομίου, κ. Λουκάς Παπάζογλου, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, διαδέχεται τον Καθηγητή κ. Κωστή Βαΐτσο, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από το 2001 ως σήμερα.

Επίσης, ως νέο Μέλος του Δ.Σ. διορίσθηκε ο κ. Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΔΑΑ ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγητή κ. Κωστή Βαΐτσο, για την πολύτιμη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια της 7ετούς θητείας του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας Αεροδρομίου. Ειδική μνεία έγινε στον καθοριστικό ρόλο του κ. Βαΐτσου για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» ενέκρινε τα πεπραγμένα, τον ισολογισμό και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά το έτος 2007. Επίσης, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος στους Μετόχους, συνολικού ύψους € 90 εκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v