Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχειρηματικό "μέτωπο" κατά της ακρίβειας

Σε μειώσεις τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή σε "πάγωμά" τους ακόμη και μέχρι τα τέλη του έτους, προχωρούν η μία μετά την άλλη επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Επιχειρηματικό μέτωπο κατά της ακρίβειας
Σε μειώσεις τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή σε "πάγωμά" τους ακόμη και μέχρι τα τέλη του έτους, προχωρούν η μία μετά την άλλη επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Μετά τη Vivartia, η οποία ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ κατά 3% που θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουνίου, χθες η SingularLogic θυγατρική επίσης της MIG ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μειώσεις τιμών, ενώ η Nestle Ελλάς αποφάσισε να προχωρήσει σε "πάγωμα" των τιμών στις κατηγορίες του στιγμιαίου και του ελληνικού καφέ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται να προβούν μέσα στις επόμενες ημέρες και άλλες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μειώσεις ή πάγωμα τιμών πρόκειται να υπάρξει σε βασικά αγαθά που καίνε τον μέσο καταναλωτή, όπως είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αρτοποιήματα, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα κ.ά.

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, η αρνητική ψυχολογία του Έλληνα καταναλωτή και η ανασφάλεια που υπάρχει τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει ήδη σοβαρούς τριγμούς στην αγορά, ενώ ο φόβος να διατηρηθεί αυτό το κλίμα και το επόμενο χρονικό διάστημα είναι ορατός.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι η απάντηση της βιομηχανίας, και όχι μόνο, θα είναι άμεση.

Ήδη πάντως από τις αρχές του έτους σε περισσότερα από 1.000 προϊόντα έχουν μειωθεί οι τιμές. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους παράγοντες, αυτό το "φιλολαϊκό" μέτρο δεν αναμένεται να υιοθετηθεί από εταιρίες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τις τιμές των πρώτων υλών και από το πετρέλαιο.

Εκτός όμως από τη βιομηχανία, στον χορό των μειώσεων ή του παγώματος των τιμών δεν αποκλείεται να μπουν και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τις οποίες θα έχει συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας μέσα στις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι οι λιανέμποροι τροφίμων, κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, έπειτα από συνάντηση που είχαν τότε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, είχαν προχωρήσει σε πάγωμα των τιμών των προϊόντων που πωλούσαν μέσα από τα καταστήματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v