Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη προσέλευση του κοινού για το Κτηματολόγιο

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στα Γραφεία Κτημαγράφησης αφού, όπως ανακοινώθηκε από την Κτηματολόγιο Α.Ε., περίπου 30.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν σε όλη τη χώρα από τα 76 συνολικά γραφεία που λειτουργούν.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Μεγάλη προσέλευση του κοινού για το Κτηματολόγιο
Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στα Γραφεία Κτημαγράφησης αφού, όπως ανακοινώθηκε από την Κτηματολόγιο Α.Ε., περίπου 30.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν σε όλη τη χώρα από τα 76 συνολικά γραφεία που λειτουργούν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών προσήλθε για πληροφορίες ωστόσο ένα σημαντικός αριθμός είχε ήδη ετοιμάσει τα χαρτιά του υπέβαλε την δήλωση ακίνητης περιουσίας.

Η πολύ μεγάλη προσέλευση του κοινού οδήγησε την εταιρεία του Κτηματολογίου στην απόφαση να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των γραφείων που έχουν πολύ μεγάλη κίνηση.

Συγκεκριμένα αυξημένη κίνηση παρουσιάστηκε στο Κέντρο Ενημέρωσης Πολιτών της Κτηματολόγιο Α.Ε. και στο Γραφείο Κτηματογράφησης που στεγάζονται στο Μετρό του Συντάγματος, στο Γραφείο Κτηματογράφησης του Δήμου Περιστερίου, στο Γραφείο Κτηματογράφησης του Δήμου Πειραιά (στα Ολυμπιακά Ακίνητα Π.Φαλήρου) και στο Κέντρο Ενημέρωσης Πολιτών στο κέντρο του Πειραιά καθώς και στο Δήμο Θεσσαλονίκης που στεγάζεται στο Περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ.

Η Κτηματολόγιο Α.Ε. αποφάσισε τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 21.00 για τα Γραφεία Κτηματογράφησης του Δήμου Αθηναίων στο Μετρό του Συντάγματος, του Δήμου Πειραιά στα Ολυμπιακά Ακίνητα Π.Φαλήρου καθώς και του Δήμου Θεσσαλονίκης που στεγάζεται στο Περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ. από σήμερα και για όσο διάστημα χρειαστεί.

Στα περισσότερα γραφεία κτηματογράφησης η διαδικασία εξελίχθηκε σχετικά ομαλά, ωστόσο δεν έλειψαν οι «παιδικές ασθένειες» της πρώτης ημέρας με προβλήματα οργανωτικού χαρακτήρα να παρουσιάζονται σε ορισμένα γραφεία.

Η Κτηματολόγιο Α.Ε. στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι ειδικά για το Γραφείο Κτηματογράφησης στην οδό Ευριπίδου -ένα από τα έξι Γραφεία που εξυπηρετούν τον Δήμο Αθηναίων- στο οποίο σήμερα σοβαρά παρουσιάστηκαν προβλήματα στη λειτουργία του, από αύριο θα λειτουργεί κανονικά αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση κοινού και την παροχή πληροφοριών, ενώ είναι ακόμη άγνωστο το πότε θα αρχίσει να θα παραλαμβάνει δηλώσεις. Μέχρι τότε οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από το Γραφείο Κτηματογράφησης στο Μετρό του Συντάγματος.

Σημειώνουμε επίσης, ότι ήταν σημαντική και η προσέλευση πολιτών για υποβολή δήλωσης.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν περίπου 4.800 δηλώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και υποβλήθηκαν περίπου 3.700 αιτήματα κωδικού μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική δήλωση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο