Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VISA: Πιλοτικό πρόγραμμα για ανέπαφες πληρωμές

Η Credit Suisse, η PostFinance, η Swisscard, η Swisscom και η Telekurs Multipay, σε συνεργασία με τη Visa Europe παρουσίασαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Ελβετία για ‘ανέπαφες’ πληρωμές με τη Visa payWave.

VISA: Πιλοτικό πρόγραμμα για ανέπαφες πληρωμές
Η Credit Suisse, η PostFinance, η Swisscard, η Swisscom και η Telekurs Multipay, σε συνεργασία με τη Visa Europe παρουσίασαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Ελβετία για ‘ανέπαφες’ πληρωμές με τη Visa payWave μέσω κάρτας και κινητού τηλεφώνου.

Από το Σεπτέμβριο, οι εργαζόμενοι των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα ελέγχουν την ευχρηστία των υπηρεσιών για να εξετάσουν τη δυνατότητα λανσαρίσματος των ανέπαφων πληρωμών στην ελβετική αγορά σύντομα.

«Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει ένα εργαλείο με πολλαπλές χρήσεις και ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής» δήλωσε η Sandra Alzetta, Senior Vice President, Innovation της Visa Europe. «Τα προγράμματά μας σε όλη την Ευρώπη αποδεικνύουν τη μεγάλη ζήτηση για λύσεις πληρωμών με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, καθώς και την αποδοχή, από την πλευρά των καταναλωτών, των σύγχρονων μεθόδων πληρωμών οι οποίες προσφέρουν υψηλές προδιαγραφές σε ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια.»

Η λύση Visa payWave χρησιμοποιεί την ασύρματη τεχνολογία μικρής εμβέλειας, Near Field Communication (NFC), η οποία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ‘κρατήσουν’ (‘wave’) την κάρτα μπροστά στο τερματικό και να ολοκληρώσουν την πληρωμή.

Η τεχνολογία NFC χρησιμοποιείται για την ασφαλή ανταλλαγή των στοιχείων της πληρωμής μεταξύ του ειδικού τερματικού στο σημείο συναλλαγής και ενός κινητού τηλεφώνου ή μίας κάρτας με ενεργοποιημένη τη δυνατότητα για ‘ανέπαφες’ συναλλαγές.

Οι καταναλωτές ‘κρατώντας’ την κάρτα τους ή το κινητό τηλέφωνο μπροστά από το τερματικό, μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές αξίας έως 40 ελβετικών φράγκων (περίπου 25 ευρώ), χωρίς να είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ή εισαγωγή της κάρτας ή του τηλεφώνου στη συσκευή του σημείου της πώλησης.

Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνονται οι πληρωμές σε συναλλαγές που συνήθως γίνονται με μετρητά. Για λόγους ασφαλείας, κατά περιοδικά διαστήματα, θα ζητείται από τους κατόχους των καρτών να εισάγουν τον κωδικό ΡΙΝ της κάρτας ή του τηλεφώνου.

«Η ελβετική αγορά παρουσιάζει υψηλά επίπεδα ανάπτυξης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για τη πιλοτική δοκιμή των τελευταίων και πλέον εξελιγμένων τεχνολογιών. Η πρωτοποριακή αυτή δοκιμή αποδεικνύει τη δυναμική των λύσεων για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου της Visa σε όλη την Ευρώπη και είναι ένα σημαντικό βήμα για τη εφαρμογή έναρξη αυτών των υπηρεσιών στην Ελβετία», δήλωσε η Sandra Alzetta.

Οι εταιρικές υπηρεσίες Visa payWave και τα πιλοτικά προγράμματα για κάρτες έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Τουρκία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ελβετία. Το δοκιμαστικό πρόγραμμα της Ελβετίας για πληρωμές payWave μέσω κινητού τηλεφώνου ακολουθεί άλλα πιλοτικά προγράμματα της Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ισπανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο