Στο ρεκόρ των 314 μβ το spread στα 5ετή ομόλογα

Με εκρηκτική αύξηση των spread στα πενταετή ομόλογα απαντά η αγορά στην πρόθεση του οικονομικού επιτελείου για κοινοπρακτική έκδοση πενταετών ομολόγων την επόμενη εβδομάδα.

  • της Ελενας Λάσκαρη
Στο ρεκόρ των 314 μβ το spread στα 5ετή ομόλογα
Με εκρηκτική αύξηση των spreads στα πενταετή ομόλογα απαντά η αγορά στην πρόθεση του οικονομικού επιτελείου για κοινοπρακτική έκδοση πενταετών ομολόγων την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα η διαφορά επιτοκίου ελληνικών και γερμανικών πενταετών ομολόγων εκτινάχτηκε στο απόλυτο ρεκόρ από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, στις 314 μονάδες βάσης, όταν μία εβδομάδα νωρίτερα ήταν στις 250 μονάδες. Η διόγκωση των spreads είναι απογοητευτική.

Πέρυσι τον Ιανουάριο το spread στην πενταετία ήταν στην περιοχή των 20 - 30 μονάδων βάσης όσο και το δεκαετές που σήμερα έχει εκτιναχτεί σε επίπεδα υψηλότερα των 250 μονάδων.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά αναφορικά με το ύψος και τον χρόνο της κοινοπρακτικής έκδοσης του νέου πενταετούς ομολόγου αναφοράς.

Το ποσό αναμένεται να κυμανθεί από 3 έως 5 δισ. ευρώ, ενώ αναφορικά με τον χρόνο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Το μόνο δεδομένο, προς το παρόν, είναι οι ανάδοχοι της έκδοσης που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Κύριοι ανάδοχοι θα είναι η Banca IMI, BarclayCapital, Citi, HSBC, NBG και λοιποί ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι υπόλοιποι βασικοί διαπραγματευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v