Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γάλα: "Πόλεμος" τιμών στο ράφι

Αυξάνει ο αριθμός των εταιρειών που προχωρά σε μείωση τιμής στο φρέσκο γάλα. Μετά τη Vivartia, τη ΜΕΒΓΑΛ και την ΕΒΡΟΦΡΑΜΑ, και άλλες γαλακτοβιομηχανίες σκέφτονται να προωβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Γάλα: Πόλεμος τιμών στο ράφι
Αυξάνει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των εταιρειών που προχωρά σε μείωση τιμής στο φρέσκο γάλα. Μετά τη Vivartia η οποία ανακοίνωσε μείωση της τιμής στο γάλα ΔΕΛΤΑ, τη ΜΕΒΓΑΛ που προχωρά σε προωθητική ενέργεια μέσω της οποίας μειώνει την τιμή και την ΕΒΡΟΦΡΑΜΑ που αποφάσισε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, και άλλες γαλακτοβιομηχανίες σκέφτονται να προωβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Ήδη η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη «τρέχει» εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα προωθητική ενέργεια με εκπτωτικό κουπόνι 30 λεπτών, ενώ και άλλες συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Την ερχόμενη Κυριακή σύμφωνα με πληροφορίες συγκαλείται συνάντηση αρκετών συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών με πρωτοβουλία της ΕΒΟΛ προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Σε μειώσεις τιμών στο φρέσκο γάλα ιδιωτικής ετικέτας προχωρούν και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προκειμένου να ανακτήσουν την απόσταση της τιμής που είχαν τα επώνυμα πριν από τις μειώσεις που ανακοινώθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος, κατεβάζει την τιμή του γάλακτος ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτει στα καταστήματά της από 0,99 ευρώ που ήταν σε 0,91 ευρώ.

Σε αντίστοιχες κινήσεις όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσουν και οι άλλοι λιανέμποροι προκειμένου να αντέξουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτουν την πίεση που άναμένεται να τους ασκηθεί από τα φθηνά επώνυμα προϊόντα.

Εν τω μεταξύ σήμερα εκδόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης Αγορανομική Διάταξη για το γάλα, με την οποία θα καθορίζεται ο τρόπος αναγραφής των ενδείξεων των γαλακτοκομικών προϊόντων ούτως ώστε να είναι σαφής και ξεκάθαρη η προέλευση της πρώτης ύλης ενώ με την νέα Α.Δ. θα καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετούνται στα ράφια του σούπερ μάρκετ τα διάφορα είδη γάλακτος.

Σήμερα εξάλλου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα δικτυακή πύλη του ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών) αναμένεται να κάνει σχετική δήλωση για την αγορά γάλακτος και την νέα Αγορανομική Διάταξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v