Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Επιβολή προστίμου σε ραδιοφωνικό σταθμό

Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στο μη νόμιμο ραδιοφωνικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο «ΣΤΥΛ FM», για την κατ’ εξακολούθηση παράνομη εκπομπή στη συχνότητα 104,8 MHZ.

ΕΕΤΤ: Επιβολή προστίμου σε ραδιοφωνικό σταθμό
Κατόπιν διενέργειας σχετικής ακρόασης, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ αποφάσισε, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στο μη νόμιμο ραδιοφωνικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο «ΣΤΥΛ FM», για την κατ’ εξακολούθηση παράνομη εκπομπή στη συχνότητα 104,8 MHZ από το κέντρο εκπομπής Υμηττού.

Επίσης, επέβαλε σύσταση στο σταθμό να προβεί αυθημερόν στη διακοπή της εκπομπής του τόσο στη συγκεκριμένη συχνότητα όσο και σε οποιαδήποτε άλλη συχνότητα ή κέντρο εκπομπής, ενώ παράλληλα, θα διαβιβάσει το φάκελο της υπόθεσης στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς τους.

Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο άσκησης πρόσφατης αρμοδιότητάς που της εδόθη περί επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, η ΕΕΤΤ για πρώτη φορά πραγματοποίησε ακρόαση μη νόμιμου ραδιοφωνικού σταθμού και επέβαλε σχετικό πρόστιμο.

Η συγκεκριμένη Απόφαση έχει εξέχουσα σημασία καθώς συνιστά σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον ευαίσθητο χώρο της εποπτείας του φάσματος των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων και αποτελεί προειδοποίηση προς όλους τους παρανομούντες που προβαίνουν σε συνεχή κατάχρηση του σπάνιου πόρου του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΕΤΤ Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη « η Απόφαση της ΕΕΤΤ για την επιβολή προστίμου σε μη νόμιμο ραδιοφωνικό σταθμό καταδεικνύει ότι η Ρυθμιστική Αρχή είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει τις νέες αρμοδιότητές της προκειμένου να καταστείλει φαινόμενα παράνομων εκπομπών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v