Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση για ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις

Διάταξη με την οποία παρατείνεται μέχρι τα τέλη του 2010 ο χρόνος παραγραφής των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου μετά το 2000 περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή.

Παράταση για ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις
Διάταξη με την οποία παρατείνεται μέχρι τα τέλη του 2010 ο χρόνος παραγραφής των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου μετά το 2000 περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία λήγει κανονικά στα τέλη του τρέχοντος έτους, αλλά το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν επέλεξαν να κλείσουν τις χρήσεις 2000 - 2006 μέσω της περαίωσης, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες του προϋπολογισμού λόγω της υστέρησης των εσόδων, οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών στην παράταση του χρόνου παραγραφής κατά ένα έτος, με εξαίρεση τις υποθέσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και προικών, προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Ως εκ τούτου, όσοι φορολογούμενοι έχουν αφήσει σε εκκρεμότητα υποθέσεις της συγκεκριμένης περιόδου θα παραμείνουν και το 2010 στο στόχαστρο του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v