Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιρμπίλη: Συναντήσεις για την κλιματική αλλαγή

Σε συνάντηση που διεξήχθη η  κ. Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε, σε  φορείς της χώρας τις θέσεις της Ελλάδος, σχετικά με την επικείμενη Διάσκεψη των Ην. Εθνών για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη,

Μπιρμπίλη: Συναντήσεις για την κλιματική αλλαγή
Σε ειδική συνάντηση που διεξήχθη σήμερα, στις 23 Οκτ. 2009 στο ΥΠΕΚΑ, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε, σε επιλεγμένους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας (ΙΟΒΕ, ΣΕΒ, ΣΕΕΣ, WWF, Greenpeace κ.α.) καθώς και εκπροσώπους ενεργειακών φορέων (ΔΕΗ, ΚΑΠΕ, ΡΑΕ) τις θέσεις της Ελλάδος, σχετικά με την επικείμενη Διάσκεψη των Ην. Εθνών για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη (7-18 Δεκ. 2009), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στην συνάντηση παρευρέθη ο Υφυπουργός κ. Μανιάτης, υπηρεσιακοί φορείς και στελέχη του ΥΠΕΚΑ καθώς και ειδικοί συνεργάτες της κας Υπουργού.

Κατά την συνάντηση, έγινε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ των εν λόγω φορέων και του ΥΠΕΚΑ, τόσο για τις επιμέρους θέσεις της Ελλάδος για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής όσο και για τις πιθανές επιπτώσεις που έχουν αυτές στους οικονομικούς τομείς και στην ζωή του τόπου.

Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα όπως η εκπλήρωση από τη χώρα μας των ενεργειακών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων της μελλοντικής συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πράσινης οικονομίας.

Η κα Υπουργός ευχαρίστησε τους φορείς για τις απόψεις τους και δεσμεύθηκε για την συνέχιση των συναντήσεων, σε διμερές πλέον επίπεδο, ώστε να προετοιμασθούν τα κατάλληλα μέτρα και αναλυτικές πολιτικές δράσεις για όλα τα ανωτέρω θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v