Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑ: Πέντε οι "μνηστήρες" για άγονες γραμμές

Η Olympic Air, η Aegean, η Athens Airways, η Astra Airlines και η Sky Express είναι οι πέντε αερομεταφορείς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 άγονων γραμμών έως το 2012.

ΥΠΑ: Πέντε οι μνηστήρες για άγονες γραμμές
Η Olympic Air, η Aegean, η Athens Airways, η Astra Airlines και η Sky Express είναι οι πέντε αερομεταφορείς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 άγονων γραμμών έως το 2012.

Σημειώνεται ότι έληξε στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 άγονων γραμμών που είχε ματαιωθεί λόγω των εκλογών. Αφορά στο χρονικό διάστημα από την 1η/4/2010 έως τις 31/3/2012.

Στον διαγωνισμό είχαν δικαίωμα συμμετοχής όχι μόνο οι ελληνικοί αερομεταφορείς αλλά και οποιοσδήποτε κοινοτικός αερομεταφορέας εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Οι εταιρίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό είναι οι εξής:

AEGEAN AIRLINES
ASTRA AIRLINES
ATHENS AIRWAYS
OLYMPIC AIR
SKY EXPRESS

Υπενθυμίζεται ότι όταν λόγω των εκλογών ματαιώθηκε ο αρχικός διαγωνισμός είχε ανατεθεί στις Ολυμπιακές Αερογραμμές η κάλυψη των άγονων γραμμών μέχρι τις 30/11/2009 και προκειμένου να καλυφθεί και το χρονικό διάστημα από την 1η/12/2009 μέχρι τις 31/3/2010 προκηρύχθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2009 ενδιάμεση διαγωνιστική διαδικασία διαπραγμάτευσης, με τη συμμετοχή των εταιριών που είχαν συμμετάσχει στον ακυρωθέντα διαγωνισμό.


Aegean: Κατέθεσε προσφορές για 11 άγονες γραμμές

Η Aegean AIRLINES συμμετείχε στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Ελληνικό Δημόσιο και υπέβαλε προσφορές για την εκμετάλλευση 11 τακτικών αεροπορικών γραμμών στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονων γραμμών) για την χρονική περίοδο από 1η Απριλίου 2010 έως και 31 Μαρτίου 2012.

Συγκεκριμένα η Aegean κατέθεσε προσφορές για την εξυπηρέτηση των κάτωθι γραμμών:


Α/Α

Γραμμή:

1

ΑΘΗΝΑ – ΙΚΑΡΙΑ

2

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ

3

ΑΘΗΝΑ – ΚΥΘΗΡΑ

4

ΑΘΗΝΑ – ΣΗΤΕΙΑ

5

ΑΘΗΝΑ – ΣΚΙΑΘΟΣ

6

ΑΘΗΝΑ – ΣΚΥΡΟΣ

7

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

8

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ

9

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΑΜΟΣ

10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΚΥΡΟΣ

11

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΧΙΟΣ


Η εταιρεία σκοπεύει να καλύψει τα ως άνω δρομολόγια με διαθεσιμότητα θέσεων έως και διπλάσια των ελαχίστων θέσεων που απαιτεί ο διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των πιο πάνω γραμμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v