Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τετραπλάσια η προσφορά για το 5ετές ομόλογο

Προσφορές 20 δισ. ευρώ έχουν κατατεθεί ήδη στο βιβλίο προσφορών για την ελληνική κοινοπρακτική έκδοση 5ετούς ομολόγου, το οποίο άνοιξε νωρίτερα. Μεταξύ 6% και 6,5% η απόδοση.

Τετραπλάσια η προσφορά για το 5ετές ομόλογο
Προσφορές της τάξεως των 20 δισ. ευρώ έχουν κατατεθεί ήδη στο βιβλίο προσφορών για την ελληνική κοινοπρακτική έκδοση 5ετούς ομολόγου, το οποίο και "έκλεισε" για τους ευρωπαίους επενδυτές, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Το βιβλίο προσφορών για τους επενδυτές στην Ευρώπη έχει κλείσει, ενώ στις ΗΠΑ θα κλείσει λίγο αργότερα", δήλωσαν τραπεζικές πηγές.

Από το οικονομικό επιτελείο εκφράζεται αισιοδοξία για τις προσφορές, ενώ σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αρχικώς υπολόγιζε να συγκεντρώσει 3 έως 5 δισ. ευρώ, ενώ παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν ότι η υπερπροσφορά που πλησιάζει πλέον τα 20 δισ. ευρώ, προεξοφλεί την θετική έκβαση της έκδοσης, ενώ δεν αποκλείεται, η κυβέρνηση να επιλέξει να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια.

Πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι η απόδοση της έκδοσης θα διαμορφωθεί μεταξύ του 6% και του 6,5%.  

To guidance για το spread συρρικνώθηκε στα mid-swaps συν 350 μονάδες βάσης λόγω υπερπροσφοράς για τους τίτλους, έναντι προηγούμενου guidance στα mid-swaps συν 375 μονάδες βάσης, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές.

Πηγές της τραπεζικής αγοράς εκτιμούν ότι τα 8 εκ. προσφέρονται με επιτόκιο 6,8% το οποίο αυτομάτως τους θέτει εκτός ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v