Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Παραμένουν οι αμφιβολίες για Ελλάδα

Οι διεθνείς αγορές θα παραμείνουν επιφυλακτικές σχετικά με την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με τον κορυφαίο οικονομολόγο του ΔΝΤ κ. Olivier Blanchard.

ΔΝΤ: Παραμένουν οι αμφιβολίες για Ελλάδα
Οι διεθνείς αγορές θα παραμείνουν επιφυλακτικές σχετικά με την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με τον κορυφαίο οικονομολόγο του ΔΝΤ κ. Olivier Blanchard.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «La Tribune» ο κ. Blanchard τονίζει ότι οι αγορές είναι επιφυλακτικές, καθώς δεν είναι σίγουρες ούτε για το κατά πόσον η Ε.Ε. θα τηρήσει την υπόσχεσή της για στήριξη της Ελλάδας αλλά ούτε και για το εάν η χώρα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.

«Οι αγορές αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει ή όχι τα χρέη της. Με δεδομένη τη συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων κατά το παρελθόν, οι αβεβαιότητες είναι κατανοητές», υπογράμμισε ο οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Επανέλαβε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την Ένωση και το ΔΝΤ.

Αναφερόμενος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ο κ. Blanchard υποστήριξε πως «δεν χρειάζεται να πάρουν τόσο δραστικά μέτρα όπως η Ελλάδα, με δεδομένο ότι έχουν μικρότερο χρέος και μπορούν να αντέξουν μια σταδιακή προσαρμογή και έτσι να περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες(...) στην ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Κατά τον οικονομολόγο του ΔΝΤ, η βοήθεια του Ταμείου και της Ένωσης είναι αρκετή για να στηρίξει την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο