Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Γερμανοί βραβεύουν τον Γιώργο Παπανδρέου

Κατά την 20η επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας, θα βραβευθεί στο Βερολίνο ο Γιώργος Παπανδρέου με το ετήσιο πολιτικό-κοινωνικό βραβείο Quadriga, το οποίο στο παρελθόν έχουν πάρει ο Helmout Kohl και ο Gerhard Schroeder.

Οι Γερμανοί βραβεύουν τον Γιώργο Παπανδρέου
Το πολιτικό και κοινωνικό βραβείο της Γερμανίας, Quadriga, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο κατά την επέτειο της γερμανικής επανένωσης, φέτος απονέμεται στον Γιώργο Παπανδρέου για την κοινωνική του προσφορά, την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αποτροπή πτώχευσης της Ελλάδας.

Ειδικότερα κατά την φετινή απονομή του βραβείου θα εορτάζεται η 20η επέτειος από την επανένωση της Γερμανίας, ενώ πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Joseph Ackerman.

Τα βραβεία απονέμονται από το 2003 και ανάμεσα σε αυτούς που το έχουν πάρει είναι ο Helmout Kohl, Gerhard Schroeder και η βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας.

Όπως αναφέρει και άρθρο της Suddeutche Zeitung, «η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού έγινε αντικείμενο διαφωνίας στην επιτροπή απονομής. Τελικά επικράτησε το επιχείρημα ότι ο Παπανδρέου είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε τα λάθη του παρελθόντος και τώρα εργάζεται υποδειγματικά για να τα διορθώσει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v