Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ICAP: Οι ισχυρότερες επιχειρήσεις της Ελλάδας

Τις 326 ισχυρότερες επιχειρήσεις της Ελλάδας ανακοίνωσε η ΙCAP Group. Κριτήρια, η υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση και η συνέπεια συναλλαγών. Ποιες εισηγμένες συγκαταλέγονται. Ο αναλυτικός πίνακας.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ICAP: Οι ισχυρότερες επιχειρήσεις της Ελλάδας
Και όμως υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Και αυτό το επιχειρείν. Κόντρα στην κρίση και στις Κασσάνδρες που λειτουργώντας ισοπεδωτικά βάζουν στο ίδιο καλάθι καλές και κακές επιχειρήσεις, υπάρχουν και κάποιες, περί το 10%, που αντιστέκονται και εξακολουθούν να έχουν υψηλό Credit Rating και να είναι συνεπείς στις συναλλαγές τους.

Αυτές τις επιχειρήσεις προσπαθεί να αναδείξει μέσα από την Κοινότητα STRONGEST COMPANIES IN GREECE η ICAP Group η οποία ανακοίνωσε την πρώτη λίστα με τις 326 επιχειρήσεις επί συνόλου 2.700 επιχειρήσεων που ανταποκρίνονται σε αυτά τα κριτήρια.

Μεταξύ των εταιρειών που βρίσκονται στην εν λόγω λίστα είναι εταιρείες όπως η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ, VODAFONE PANAFON, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι. & Σ., ΔΕΠΑ, COCA COLA 3E, ΜΑΣΟΥΤΗΣ Δ., ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, HOUSE MARKET, ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ, PRAKTIKER HELLAS, ΣΤΡΟΥΜΣΑΣ Ι. ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ, DIAGEO, Info-Quest, MULTIRAMA, ΜΕΒΓΑΛ, κ.α.

Η πρωτοβουλία αυτή της ICAP στοχεύει στο να δώσει θετικά μηνύματα για την αγορά, αναδεικνύοντας τις πιο συνεπείς εταιρείες και προσφέροντας σε αυτές εργαλεία αντικειμενικής προβολής της ισχύος τους, ώστε να ξεχωρίζουν. Με τη δημοσιοποίηση αυτής της αναγνώρισης, οι εταιρείες της Κοινότητας –οι οποίες αριθμούν ήδη τις 326 μέσα σε μόλις δύο μήνες- αποσκοπούν στο να ενθαρρύνουν την εφαρμογή Καλών Πρακτικών στην πολιτική πληρωμών και γενικότερα στις συναλλαγές, καλλιεργώντας σταδιακά μία καθ’ όλα απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κουλτούρα συνέπειας πληρωμών.

Μαρτυρίες εκπροσώπων των εταιρειών επιβεβαιώνουν ότι η αναγνώριση αυτή διευκολύνει τις επιχειρηματικές τους κινήσεις και αποκτά μεγάλη βαρύτητα στην προσέλκυση πελατών, οι οποίοι φαίνονται πλέον να διαλέγουν και με το εν λόγω κριτήριο. Επίσης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και έχει προστιθέμενη αξία για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να επεκταθούν και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η ICAP Group είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα αναγνωρισμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων αλλά και η μοναδική στη Ν.Α. Ευρώπη την οποία αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Με βάση τη μοναδικότητα των αναγνωρίσεων αυτών της ICAP, το κριτήριο του ICAP Credit Rating είναι αυτό που ξεχωρίζει τις επιχειρήσεις που μπορούν να γίνουν μέλη της Κοινότητας «Strongest Companies in Greece», ήτοι τις εταιρείες με πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας κάτω του 1%.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Η ICAP Group με ένα πλήθος υπηρεσιών αποτελεί σύμμαχο των Ελληνικών εταιρειών στη μάχη για την αποτελεσματικότερη Διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου. Ο Όμιλός μας θεωρώντας χρέος του να βοηθήσει τις επιχειρήσεις συμβάλλοντας στο να μπει μια τάξη στην αγορά, λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες. Μία από αυτές είναι και η δημιουργία της Κοινότητας STRONGEST COMPANIES IN GREECE η οποία επιβραβεύοντας τις εταιρείες με υψηλό ICAP Credit Rating αναδεικνύει τη σημασία της συνέπειας στις συναλλαγές, ιδίως στην τωρινή αρνητική συγκυρία.

Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση της οποίας έτυχε η πρωτοβουλία από τις επιχειρήσεις, αποδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει για πιστοποίηση των συνεπών εταιρειών από έναν αξιόπιστο Οργανισμό. Δεσμευόμαστε η ICAP Group να συνεχίσει να αναπτύσσει παρόμοιες πρωτοβουλίες οι οποίες θα στοχεύουν στη συνεχή βελτίωση του επιχειρηματικού τοπίου.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v