«Προβοκάτσια» εντός ευρωζώνης φωτογραφίζει ο ΓΑΠ

Μήνυμα του πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, προς όσους υποσκάπτουν την ελληνική προσπάθεια. Βολές εναντίον κύκλων της Γερμανίας. Ευφάνταστα και εγκληματικά τα σενάρια του "Der Spiegel".

«Προβοκάτσια» εντός ευρωζώνης φωτογραφίζει ο ΓΑΠ
Αιχμές κατά κύκλων της ευρωζώνης για "προβοκάτσια" εναντίον της Ελλάδας άφησε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας ευφάνταστα αλλά και εγκληματικά τα σενάρια όπως αυτό του "Der Spiegel" για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Σε ομιλία του προς τους δημάρχους μικρών νησιών, από το Μεγανήσι, ο πρωθυπουργός, αφού επισήμανε ότι η σεναριολογία αγγίζει πια τα όρια της εγκληματικότητας, χαρακτήρισε προβοκατόρικο το σενάριο για έξοδο της χώρας από το ευρώ και έστειλε μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες να αφεθεί η Ελλάδα ήρεμη να κάνει τη δουλειά της.

"Καλώ όλους, εντός και εκτός Ελλάδος, και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να αφήσουν την Ελλάδα ήρεμη", τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την ιδιαίτερα αρνητική ψυχολογία που δημιουργεί στα νοικοκυριά αλλά και στις επενδύσεις η συνεχής κινδυνολογία.

Η παραπάνω αποστροφή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς είναι η πρώτη φορά όπου ο πρωθυπουργός δηλώνει έμμεσα ότι κάποιοι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακινούν ή συμμετέχουν ενεργά στη διακίνηση επικίνδυνων σεναρίων για την τύχη της Ελλάδας.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η παραπάνω αποστροφή αποτελεί έμμεσο μήνυμα κυρίως προς κύκλους της Γερμανίας και σχετίζεται με το χθεσινό δημοσίευμα του "Der Spiegel", που διαψεύστηκε μεν κατηγορηματικά από όλες τις πλευρές ως προς τις πληροφορίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αποκάλυψε όμως τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου.

"Κάποιοι επιδίωξαν να αποκαλυφθεί η συνάντηση", σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά όπου δημιουργείται, με αφορμή διαδικαστικές συζητήσεις, κλίμα πανικού εις βάρος της Ελλάδας από γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι στη χθεσινή πολύκροτη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρευρέθηκε προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία της προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v