Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Είμαι αποφασισμένος για τη σωτηρία της χώρας"

"Δεν κάνω πίσω, δεν πάω σε εκλογές, δεν δέχομαι τη λάσπη": οι 3 φράσεις-κλειδιά της βαρυσήμαντης συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Έθνος της Κυριακής, στην οποία δηλώνει ανοιχτός στις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Είμαι αποφασισμένος για τη σωτηρία της χώρας
"Δεν κάνω πίσω, δεν πάω σε εκλογές, δεν δέχομαι τη λάσπη": αυτές είναι τρεις φράσεις-κλειδιά της βαρυσήμαντης συνέντευξης του πρωθυπουργού στο "Εθνος της Κυριακής". Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ανοιχτός στις προτάσεις της αντιπολίτευσης και έτοιμος για μεγάλες αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε: "Έίναι η ώρα όπου οι στενά κομματικές αντιλήψεις πρέπει να πάνε στην άκρη και προβάλλει η εθνική ανάγκη. Έστω και αν είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας σε τέτοια στάση σοβαρότητας και ευθύνης από το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Αλλά αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε, αφού είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο φτάσαμε εδώ. Στη σημερινή μεγάλη δοκιμασία που περνάει ο λαός δεν μπορούμε πια να πορευόμαστε όπως στο παρελθόν.

Εμείς αποδεικνύουμε καθημερινά ότι αλλάζουμε το πρότυπο με το οποίο πορευόταν μια κυβέρνηση στη χώρα. Αναφέρετε το παράδειγμα της Πορτογαλίας, αλλά θα σας έλεγα μικρή σημασία έχει η τυπική μορφή με την οποία εκφράζεται η στήριξη σε μια εθνική προσπάθεια μπροστά σε έναν κίνδυνο χωρίς προηγούμενο. Σημασία έχει όλοι να αναλάβουμε απερίφραστα και με καθαρό τρόπο τις ευθύνες μας.

Βλέποντας και λέγοντας τις αδυσώπητες αλήθειες. Ελπίζω ότι έστω και τώρα, την ώρα της μεγάλης κρίσης, θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν απέναντι στους πολίτες".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις απολύσεις, ανέφερε: "Δεν είναι λογικό όταν καταργείς έναν οργανισμό του Δημοσίου να αξιολογείς το προσωπικό που μέχρι τότε υπηρετούσε, ώστε να δεις αν μπορεί να καλύψει άλλες πραγματικές ανάγκες στο ευρύτερο Δημόσιο, ποιοι τελικά έχει νόημα να παραμείνουν, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται αδικαιολόγητα ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος, ειδικά όταν είσαι σε τέτοια δημοσιονομική κατάσταση;

Όμως, στόχος μας δεν είναι οι απολύσεις. Στόχος μας είναι ένας ορθολογικός και αποτελεσματικός δημόσιος τομέας, όπου θα αξιολογούνται τόσο οι ανάγκες μας όσο και το προσωπικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v