Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 85 δισ. ευρώ το νέο πακέτο - Bloomberg

Στα 85 δισ. ευρώ θα διαμορφωθεί το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας, που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Στα 85 δισ. ευρώ το νέο πακέτο - Bloomberg
Στα 85 δισ. ευρώ ενδεχομένως να διαμορφωθεί το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας.

Ο κ. Thomas Wieser, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής και αγορών του υπουργείου, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την υπουργό Οικονομικών της Βιέννης κ. Maria Fekter πως η συνδυαστική αξία και των δύο πακέτων στήριξης της χώρας θα ανέλθει στα 190 - 195 δισ. ευρώ.

Από αυτά τα 85 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα καταβάλει το 30% του νέου δανεισμού προς την Ελλάδα, ενώ η ευρωζώνη και οι ιδιώτες πιστωτές θα αναλάβουν το 70%.

"Είναι αδύνατον να προβλέψει κανείς με αξιοπιστία το ύψος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα", δήλωσε η ίδια η κ. Fekter, συμπληρώνοντας πως η συμμετοχή τους πρέπει να είναι εθελοντική και να μην πυροδοτεί πιστωτικό γεγονός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v