Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουκιάδης: Θα… φανεί τι μπορεί να πουληθεί

Η πίεση για πολλές αποκρατικοποιήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργεί πίεση στην αγορά, υποστήριξε ο πρόεδρος του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ιωάννης Κουκιάδης.

Κουκιάδης: Θα… φανεί τι μπορεί να πουληθεί
Η πίεση για πολλές αποκρατικοποιήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργεί πίεση στην αγορά, υποστήριξε ο πρόεδρος του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ιωάννης Κουκιάδης μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης.

Απαντώντας ουσιαστικά στην πρόβλεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Π. Οικονόμου, ότι το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί στο σύνολό του, ο κ. Κουκιάδης δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή εάν οι στόχοι του προγράμματος είναι μαξιμαλιστικοί».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η πίεση που ασκείται σε σχέση με τον χρόνο που πρέπει να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις δημιουργεί πρόβλημα στην αγορά.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει τι θα πωληθεί και το Ταμείο θα προχωρά στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες, η προσπάθεια αξιοποίησης θα σταματά, τόνισε.

Επισήμανε ότι πέρα από όλα τα άλλα, πρέπει να συνεκτιμώνται και τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού προκειμένου να μετριάζονται οι αντιδράσεις.

Χαρακτήρισε «αποτυχημένο» το μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων της Ανατολικής Γερμανίας και υπογράμμισε ότι το Ταμείο έχει στη διάθεσή του πολλούς τρόπους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, πέραν της πώλησης.

«Είναι ένα παρεξηγημένο θέμα, καθώς με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα μπορούσαμε να μειώσουμε το χρέος και όλη αυτή η περιουσία να αξιοποιείται υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Θα εξετάσουμε τις αποδοτικότερες λύσεις για κάθε περίπτωση» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v