Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ επαφών στις Βρυξέλλες για Ελλάδα

Συνάντηση ευρωπαίων αξιοματούχων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη με στόχο τον περιορισμό των εναλλακτικών προτάσεων για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Στο τραπέζι ακόμα όλες οι προτάσεις.

Μπαράζ επαφών στις Βρυξέλλες για Ελλάδα
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν την Τετάρτη με στόχο να περιορίσουν τον αριθμό των εναλλακτικών προτάσεων που βρίσκονται υπό συζήτηση για το δεύτερο "πακέτο" βοήθειας προς την Ελλάδα και να συντάξουν ένα σχέδιο που θα εγκρίνουν οι ηγέτες την Πέμπτη, μεταδίδει το Reuters.

Η συνάντηση θα διαρκέσει μέχρι την έναρξη της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη στις 12.00 (ώρα Ελλάδος) και θα διεξαχθεί ανάμεσα σε υφυπουργούς οικονομικών και επικεφαλής κεντρικών τραπεζών.

"Βασικά, όλες οι προτάσεις που μπορείτε να σκεφτείτε βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση και μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύπλοκα είναι τα πράγματα. Αν μόνο μπορούσαμε να αποκλείσουμε κάποιες" ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους που θα πάρουν μέρος στη συζήτηση.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η ιδέα της επαναγοράς ομολόγων, η οποία είχε απορριφθεί
από τους ευρωπαίους υπουργούς τον προηγούμενο χρόνο, έχει επιστρέψει δυναμικά στο τραπέζι και είναι αρκετά δημοφιλής, αλλά υπάρχουν διαφωνίες ως προς τη χρηματοδότηση της.

"Εαν εφαρμοστεί ότι υποστηρίζουν ορισμένοι, μια σύντομη περίοδος για επαναγορά, θα γίνει μέσα σε τρεις μήνες ότι θα μπορούσε να γίνει σε μερικά χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν απαιτεί περισσότερα χρήματα, αλλά διαφορετικό συγχρονισμό" σημείωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Άλλος αξιωματούχος, υποστήριξε ότι μπορεί να εφαρμοστεί "ένας συνδυασμός επαναγοράς και swap και κάποιου είδους ομολόγου Brady".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v