Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Η τρόικα θα δώσει έγκριση για την έκτη δόση

Οι πιστωτές της Ελλάδας αναμένεται να προχωρήσουν στην εκταμίευση της έκτης δόσης στο τέλος του μήνα, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΔΝΤ. Δεν υπάρχει σχέδιο ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου από την ευρωζώνη.

ΔΝΤ: Η τρόικα θα δώσει έγκριση για την έκτη δόση
Οι πιστωτές της Ελλάδας αναμένεται να προχωρήσουν στην εκταμίευση της έκτης δόσης στο τέλος του μήνα, ύστερα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων, αναφέρει σε δημοσίευμά της η "WSJ" επικαλούμενη δηλώσεις δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ.

Οι δύο αξιωματούχοι διέψευσαν τις φήμες για επικείμενη ελληνική χρεοκοπία ή έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσαν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην Ισπανία και στην Ιταλία.

"H πίεση προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί από όλες τις πλευρές επειδή έχει επανειλημμένα αποτύχει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της. Αλλά δεν υπάρχει συζήτηση για ελληνική χρεοκοπία ή έξοδο από την ευρωζώνη, τουλάχιστον όχι ακόμα. Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε μεγάλες αναταράξεις σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

"Οι Έλληνες έλαβαν νέα μέτρα που αντιμετωπίζουν τις αποκλίσεις στο έλλειμμα και περιμένουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου", πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ ανέφεραν ακόμη ότι πρέπει να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, δήλωση που έρχεται σε σύγκρουση με τις γερμανικές προειδοποιήσεις για αυστηρή εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v