Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αποκαλύτπει η εισαγγελική πρόταση για Ψωμιάδη

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διέταξε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος φυγής. Ποιές είναι οι εταιρείες με τις οποίες συνδέεται σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Τι αποκαλύτπει η εισαγγελική πρόταση για Ψωμιάδη
Με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος φυγής, δεδομένου ότι επί τρείς μήνες καταζητείτο με ένταλμα σύλληψης καθώς και ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διέταξε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος πάντως επί του παρόντος μένει ασύλληπτος.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε το σκεπτικό της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου, απορρίπτοντας παράλληλα την άποψη του 9ου τακτικού ανακριτή ο οποίος έκρινε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 600.000 ευρώ και τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

"Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τις πράξεις που κατηγορείται. Ως προς το θέμα αυτό δεν υφίσταται διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα", αναφέρεται στο βούλευμα ενώ εν συνεχεία γίνεται αναφορά στην φυγοδικία του Μάκη Ψωμιάδη καθώς και στις προπαρασκευαστικές ενέργειες που έκανε προκειμένου να μείνει ασύλληπτος.

"Μολονότι δε ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι αναζητείται από την ανακριτική αρχή- όπως ο ίδιος αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα- δεν εμφανίστηκε ενώπιον της προκειμένου να απολογηθεί για τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις αλλά υπήρξε φυγόδικος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήτοι επί τρίμηνο περίπου, ενώ προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός του από τις αρχές εγκατέλειψε τη μόνιμη δηλωθείσα από τον ίδιο κατοικία του στο Παλαιό Ψυχικό και κατέφυγε σε νέα κατοικία στην Ανάβυσσο αττικής όπου και συνελήφθη κατα τα ανωτέρω προβαίνοντας παράλληλα, κατ' αυτόν τον τρόπο σε προπαρασκευαστικές πράξεις για να διευκολυνθεί η φυγή του.

Από την ανωτέρω συμπεριφορά του κατηγορουμένου προκύπτει σκοπός φυγής του και ως εκ τούτου συντρέχουν οι νόμιμες προυποθέσεις προκειμένου να κριθεί ως απολύτως αναγκαία η επιβολή προσωρινής κράτησης σε βάρος του ως το αναγκαίο δικονομικό μέσο μή αρκούντων των περιοριστικών όρων για την εξασφάλισης της παράστασής του στην ανακριση και στο δικαστήριο . Ο κατηγορούμενος όπως προαναφέρεται δεν εμφανίστηκε αυτοβούλως στον ανακριτή αλλα κατόπιν εκτέλεσης του σε βάρος του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή παρότι γνώριζε οτι είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη".

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετεί πλήρως το σκεπτικό που αναλύεται στην πρόταση της εισαγγελέως κ. Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία όχι μόνο εισηγείται την προφυλάκισή του, αλλά προέβη και σε αναλυτική καταγραφή των επιχειρηματικών κινήσεων, του τρόπου που τακτοποιεί τις οικονομικές του υποθέσεις, καθώς και των εταιρειών που ουσιαστικά διοικεί.

Ειδικότερα στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται :

*Έχει συσχετισθεί με πληθώρα εταιρειών, επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων αν και σπανίως συνδέεται άμεσα με εταιρείες οι οποίες του ανήκουν «στα χαρτιά»

*προβαίνει σε καταβολή μετρητών για πληρωμές τα οποία λεγεται οτι μεταφέρει σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών αποφεύγοντας την χρήση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με σκοπό να καλύπτει τα ίχνη του.

*Έχει υπάρξει πολύ προσεκτικός στο να διαχωρίζει τη θέση του από εταιρείες τις οποίες προφανώς διοικεί. Αντ' αυτού χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συγγενικών προσώπων και φίλων ώστε να ελέγχει εταιρείες οι οποίες φαίνονται ότι συνδέονται με τα ενδιαφέροντά τους. Οι μέθοδοί του και το στυλ του κάνουν την διεκδίκηση περιουσιακών του στοιχείων πολύ δύσκολη δεδομένου ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του. προτιμά να κάνει πληρωμές με μετρητά, οι εταιρείες του δεν εμφανίζουν υψηλό κύκλο εργασιών, η φήμη του κάνει την διεξαγωγή ερευνών στο στενό του κύκλου δύσκολη.

Παραταύτα μέσω της αναγνώρισης των πλέον έμπιστων συγγενών του και από μια ανάλυση των συνδεδεμένων με αυτών διευθύνσεων της οικογένειας, των συγγενών και των εταιρειών τις οποίες διοικεί ο τελευταίος ο Μ. Ψωμιάδης φέρεται ως συνδεδεμένος με τις παρακάτω εταιρείες :

Προμηθέας ΑΕ» , ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ανδριανός» στην Πλάκα.,

*«ΙPPOVENTURE ΑΕ» εταιρεία με σκοπό την εκτροφή και αναπαραγωγή αλόγων η οποία ιδρύθηκε το 2000. Η εταιρεία χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για την απόκτηση των μετοχών της ΑΕΚ.

*SoE International , εταιρεία η οποία παλαιότερα ανήκε στον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Μιχάλη Τροχανά, την οποία ο Ψωμιάδης απέκτησε κατά την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΕΚ.

*ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ, ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία από την Βόρεια Ελλάδα , η οποία αγωνίζεται στη Super league από τον Σεπτέμβριοο του 2009

*Ψωμιάδης, κατάστημα ρούχων. Το κατάστημα είναι στο πατρικό όνομα της γυναίκας του Ελένης Σταμέλου.

*Maven Real Estate , σχετικά νεοσυσταθείσα εταιρεία στον χώρο της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας στην οποία τα δύο παιδιά του είναι πρόεδρος και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου αντίστοιχα.

*FOINIKIA SA, εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας στην οποία η γυναίκα του και τα παιδιά του είναι τα μόνα μέλη του ΔΣ. από το 2008».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται από την εισαγγελική λειτουργό στην σχέση του Μάκη Ψωμιάδη με την ΠΑΕ Καβάλας, με την οποία ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει διοικητική σχέση.

"Η ΠΑΕ Καβάλας είναι ένα νομικό πρόσωπο το οποίο προσφέρει την δυνατότητα δημιουργίας και μεταφοράς κεφαλαίων . Ο όμιλος πήγε από την Γ' Εθνική κατηγορία στην Super League μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Ο όμιλος φέρεται να έχει το μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην Β' Εθνική κατηγορία. Ο Σταύρος Ψωμιάδης , γιος του Μάκη , φαίνεται ως ο πλειοψηφών μέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας. Είναι επίσης πρόεδρος του ομίλου. Σε κάθε περίπτωση όμως ως ελέχθη ο Μάκης Ψωμιάδης είναι η πραγματική δύναμη πίσω από την Καβάλα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v