Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dallara: Είναι μία "ισχυρή, εθελοντική" συμφωνία

Ικανοποιημένος από την "ισχυρη εθελοντική" συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% δηλώνει ο επικεφαλής του Insitute for International Finance, Charles Dallara

Dallara: Είναι μία ισχυρή, εθελοντική συμφωνία
Ικανοποιημένος από την "ισχυρη εθελοντική" συμφωνία δηλώνει ο επικεφαλής του Insitute for International Finance, Charles Dallara. Στην σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για το κούρεμα 50% θα συμφωνηθούν «κατά την προσεχή περίοδο», αλλά διευκρινίζει πως η εφαρμογή της απόφασης θα ξεκινήσει «άμεσα και ισχυρά»

«Καλωσορίζουμε την απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης για ένα ευρύ πακέτο μέτρων για την σταθεροποίηση της Ευρώπης, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και την στήριξη της προσπάθειας μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Εξ ονόματος της κοινότητας των ιδιωτών επενδυτών, το IIF συμφωνεί να συνεργαστεί με τις αρχές της Ελλάδας της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάπτυξη μίας ισχυρής εθελοντικής συμφωνίας στην βάση ενός discount της τάξεως του 50% στην ονομαστική αξία του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές με την στήριξη 30 δις ευρώ από το επίσημο πακέτο PSI. Έτσι θα τεθεί η βάση για την μείωση του λόγου του ελληνικού χρέους προς ΑΕΠ με στόχο την επίτευξη το 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
 
Οι συγκεκριμένοι όροι και οι προϋποθέσεις του εθελοντικού PSI θα συμφωνηθούν από όλα τα σχετικά μέρη την προσεχή περίοδο και θα εφαρμοστούν με αμεσότητα και ισχύ. Η δομή των νέων ελληνικών αξιώσεων θα πρέπει να βασιστούν στους όρους και τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν ότι η ζημία των επενδυτών στην καθαρή παρούσα αξία θα είναι πλήρως συμβατή με μία εθελοντική συμφωνία.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v