Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρότερη η συνεισφορά του ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να συνεισφέρει μόνο € 13 δισ. στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους €130 δισ., ανέφεραν στη WSJ καλά πληροφορημένες πηγές. Τι λένε πηγές του ΔΝΤ.

Μικρότερη η συνεισφορά του ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να συνεισφέρει μόνο € 13 δισ. στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους €130 δισ., ανέφεραν στη WSJ καλά πληροφορημένες πηγές.

Αν κάτι τέτοιο επαληθευτεί, σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα κληθούν να συνεισφέρουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από ότι στα προηγούμενα πακέτα για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Η μειωμένη συνεισφορά του ΔΝΤ αντανακλά φόβους μελών του Ταμείου ότι ότι το ΔΝΤ έχει εκτεθεί υπερβολικά στην ευρωζώνη, ανέφεραν οι πηγές.

Το ΔΝΤ έχει δανείσει ήδη € 30 δισ. στην Ελλάδα, € 22,5 δισ. στην Ιρλανδία και € 26 δισ. στην Πορτογαλία, ποσά που είναι πολλαπλάσια από τη συμμετοχή αυτών των τριών χωρών στα κεφάλαια του ΔΝΤ.

Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της συμμετοχής του ΔΝΤ δεν έχει οριστικοποιηθεί, δήλωσε αξιωματούχους του Ταμείου. 

Θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους αξιωματούχους της ευρωζώνης την Κυριακή και στους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v