Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικοί οι αναλυτές για το νέο δάνειο

Επιφυλακτική είναι η πρώτη αντίδραση των αναλυτών για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας. Σημειώνουν πως αν και η συμφωνία είχε προεξοφληθεί παραμένουν αβεβαιότητες κυρίως σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της.

Επιφυλακτικοί οι αναλυτές για το νέο δάνειο
Επιφυλακτική είναι η πρώτη αντίδραση των αναλυτών για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, που ενέκρινε στη μαραθώνια συνεδρίασή του το eurogroup. 

Η HSBC εκτιμά πως η συμφωνία εξαλείφει τις θεωρίες συνωμοσίας για χρεοκοπία της Ελλάδας ή και για διάλυση της ευρωζώνης. Σημειώνει ωστόσο πως υπάρχουν ανησυχίες αναφορικά με το ρίσκο της εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης.

Η Barclays Capital εκτιμά ότι παραμένουν πολλά εμπόδια και πως η προσοχή θα επικεντρωθεί τώρα στην εφαρμογή του PSI και του ποσοστού συμμετοχής, το οποίο, αν δεν είναι αρκετά υψηλό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε credit event. Σημειώνει παράλληλα πως το ενδεχόμενο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως.

Η Citigroup θεωρεί πως το αποτέλεσμα είχε εν πολλοίς προεξοφληθεί, ωστόσο παραμένουν αβεβαιότητες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του.

Ο μαραθώνιος της κρίσης δεν έχει ακόμα τελειώσει, λέει η ING, η οποία εκτιμά πως, αν και η Ελλάδα λογικά θα είναι ασφαλής για τους επόμενους μήνες, το αίσθημα της ανακούφισης δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ. Όπως τονίζει, ο συνδυασμός περισσότερης λιτότητας-κοινωνικής αναταραχής και ευρωπαϊκής ανυπομονησίας μπορεί να γίνει εκρηκτικός.

Η χθεσινοβραδινή συμφωνία είχε ήδη προεξοφληθεί από την αγορά, σχολιάζει η Morgan Stanley, σημειώνοντας όμως ότι εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι σε ό,τι αφορά τόσο την εφαρμογή του προγράμματος όσο και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα εν όψει των εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v