Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωστόπουλος: Βάση συζήτησης το σχέδιο ΕΕΤ (upd)

Την άποψη ότι το σχέδιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αποτελεί βάση συζήτησης για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΕΤ, κ. Γ. Κωστόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη. Διαφορετική είναι η θέση της ΟΤΟΕ.

Κωστόπουλος: Βάση συζήτησης το σχέδιο ΕΕΤ (upd)
των Έλενα Λάσκαρη - Γιώργου Μαντέλα

”Το σχέδιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αποτελεί βάση συζήτησης. Υπάρχουν όμως πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες για κάθε τράπεζα. Ελπίζω πως θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση”.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Γ. Κωστόπουλος, μετά τη συνάντηση του προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομίας με θέμα το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης ως πρόταση της ΕΕΤ υποδείχθηκε η πρωτοβουλία Σάλλα για την άρση του αδιεξόδου, ενώ καταγράφηκε η αντίδραση των Τραπεζιτών έναντι της πρόθεσης που διατύπωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι ο προϋπολογισμός θα χρηματοδοτήσει μόνο το τμήμα των υποχρεώσεων που αναλογεί στη μετοχική συμμετοχή του Δημοσίου.

------------ Η θέση της ΟΤΟΕ

Στη δημιουργία ενιαίου ταμείου ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων επιμένει η ΟΤΟΕ. Αυτό ξεκαθάρισε πριν από λίγο η διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία επεσήμανε ότι διαφωνεί με την πρόταση Σάλα, και δεν φαίνεται διατεθειμένη να τη συζητήσει.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, το κράτος και οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν το συνολικό κόστος της όποιας λύσης, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποιητική κατάληξη του θέματος, η ΟΤΟΕ απείλησε με γενικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Το όλο θέμα φαίνεται να φθάνει στα άκρα, καθώς από την πλευρά τους οι τράπεζες κάνουν λόγο για εμμονή στον ”πρόταση Σάλλα”, που θα αποτελέσει βάση συζήτησης.

Την ίδια ώρα, το προεδρείο της ΟΤΟΕ και του συλλόγου των εργαζομένων στην Εμπορική, θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της τράπεζας, Γ. Προβόπουλο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντικείμενο της συνάντησης -εκτός του ασφαλιστικού - θα είναι η τύχη των 120 εργαζομένων στην Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία ως γνωστό απορροφάται από τη μητρική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο