Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετήσια βραβεία ΕΒΕΑ - ξεχώρισαν 9 εισηγμένες

Τα ετήσια βραβεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) προς επιχειρηματίες και επιχειρήσεις απονεμήθηκαν χθες (4 Ιουλίου 2005), οκτώ εκ των οποίων ήταν προς τις εισηγμένες, Ελβάλ και Αλουμίνιον, Intralot, Πετζετάκις, Eurobank, Αλουμύλ, Alha Bank, Εθνική, ενώ βραβεύτηκε και ο κ. Ιωάννης Καπράλος της Ξυλεμπορία.

Ετήσια βραβεία ΕΒΕΑ - ξεχώρισαν 9 εισηγμένες
Τα ετήσια βραβεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) προς επιχειρηματίες και επιχειρήσεις απονεμήθηκαν χθες (4 Ιουλίου 2005), για δέκατη συνεχή χρονιά.

Μεταξύ των βραβευθέντων ξεχωρίζουν οκτώ συνολικά εισηγμένες επιχειρήσεις, αλλά και ο κ. Ιωάννης Καπράλος της επίσης εισηγμένης Ξυλεμπορία.

Ειδικότερα, οι εισηγμένες Ελβάλ και Αλουμίνιον της Ελλάδος απέσπασαν το Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας.

Το Βραβείο Επωνύμου Προϊόντος απονεμήθηκε στην BSB A.B.E.E., ενώ το Βραβείο Διεθνούς Δραστηριότητας κατέκτησαν οι Intralot και Αριστόβουλος Πετζετάκις.

Το Βραβείο Επιχείρηση και Περιβάλλον απέσπασε η BΙΒΕΧΡΩΜ, ενώ το Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης απέσπασε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

Η Αλουμύλ Μυλωνάς απέσπασε Βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης, ενώ η Elpen και συγκεκριμένα το Ερευνητικό – Πειραματικό Τμήμα Elpen κατέκτησε το Βραβείο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Το Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση απέσπασαν οι Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, ενώ το Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία κατέκτησε ο κ. Ιωάννης Σπ. Καπράλος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Δρακούλης Φουντουκάκος επεσήμανε:

”Σήμερα βραβεύουμε, τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίοι εκπροσωπούν το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και της εθνικής οικονομίας.

Βραβεύουμε εκείνες και εκείνους οι οποίοι απέδειξαν ότι έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και στόχους για τις επιχειρήσεις τους. Γιατί κέρδισαν το χρυσό της αναγνώρισης τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους συναγωνιστές τους.

Πιστεύουμε ότι τα πρώτα βήματα που έγιναν (μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού στον τραπεζικό τομέα, εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ και άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανομένους) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι κινήσεις πολύ θετικές, οι οποίες χρειάζονται βέβαια να συμπληρωθούν και να επεκταθούν και σε άλλους τομείς.

Οι μεταρρυθμίσεις όμως θα πρέπει να συνεχισθούν και να επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως στην απελευθέρωση μιας σειράς αγορών και ιδιαίτερα αυτή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στην περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών, στην ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης κλπ.

Αυτές πιστεύω ότι πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες και το επιχειρηματικό κλίμα θα βελτιωθεί αλλά και η χώρα μας θα αποκτήσει ένα περιβάλλον φιλικό στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα ώστε η χώρα να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και της μόνιμης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Εξάλλου, στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης περιέγραψε το τρίπτυχο της ανάπτυξης που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής το οποίο αποτελείται από επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε παράλληλα ότι μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια υγιή αναπτυξιακή διαδικασία και μέσα από αυτήν νέες θέσεις εργασίας και πλούτο για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

Επιπλέον, μεγάλη σημασία έχουν σύμφωνα με τον υπουργό η περαιτέρω επιτάχυνση του Γ’ ΚΠΣ, ο στρατηγικός σχεδιασμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2007-2013, η νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων, και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την επίλυση προβλημάτων που έμεναν σε επικίνδυνη εκκρεμότητα όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v