Ηλεκτρονική απάτη με πλαστές πιστωτικές

Μεγάλης έκτασης ηλεκτρονική απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες φαίνεται ότι εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς με θύματα ξενοδόχους.

Ηλεκτρονική απάτη με πλαστές πιστωτικές
Μεγάλης έκτασης ηλεκτρονική απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες φαίνεται ότι εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

Θύματα της απάτης είναι ξενοδόχοι οι οποίοι προειδοποιήθηκαν σχετικά ύστερα από καταγγελίες που έγιναν από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Όπως έγινε γνωστό, επιτήδειοι εμφανιζόμενοι ως επικεφαλής μεγάλων εταιριών ζητούσαν μέσω e-mail κρατήσεις πολλών δωματίων από ξενοδοχεία και έδιναν πλαστές κάρτες προκειμένου να γίνει η εξόφληση.

Επίσης, ζητούσαν προμήθεια –επειδή όπως ισχυρίζονταν έκαναν μεγάλες κρατήσεις- ή σε άλλη περίπτωση έστελναν ακάλυπτη επιταγή με μεγαλύτερα ποσά, υποστηρίζοντας εκ των υστέρων ότι επρόκειτο για λάθος και ζητούσαν από τα ξενοδοχεία την επιστροφή της διαφοράς.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Για το θέμα ενημερώθηκαν και οι ενώσεις ξενοδόχων και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, με βασική συμβουλή κανείς ξενοδόχος να μην κλείνει μαζικά δωμάτια μέσω ενός απλού e-mail.

Γ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο