Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Νέες διευκρινίσεις για το deal με Nucor

Νέες διευκρινίσεις παρέχει για τη συμφωνία με τη Nucor η Σιδενόρ τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας θα προκύψει κατά βάση από την εισφορά της χαλυβουργικής δραστηριότητας του ομίλου.

Σιδενόρ: Νέες διευκρινίσεις για το deal με Nucor
Νέες διευκρινίσεις παρέχει για τη στρατηγική συμφωνία με τη Nucor η Σιδενόρ τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας θα προκύψει κατά βάση από την εισφορά της χαλυβουργικής δραστηριότητας του ομίλου.

Η Nucor θα αποκτήσει τη συμμετοχή της μερικώς μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών και μερικώς με αγορά μετοχών της νέας αυτής εταιρίας που θα έχουν ήδη εκδοθεί.

Ειδικότερα, σε απάντηση των επιστολών της Ε.Κ., με αριθμό πρωτοκόλλου 2126 και 2127 της 14 Μαΐου 2008, σας γνωστοποιούμε ότι με ανακοίνωση της εταιρίας μας τη 14η Μαΐου 2008 ανακοινώσαμε στο επενδυτικό κοινό την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την αμερικανική χαλυβουργία Nucor Corporation. Βάσει του μνημονίου, η Nucor θα αποκτήσει το 34% μιας νέας θυγατρικής της ΣΙΔΕΝΟΡ, υπό την οποία θα ενταχθεί το σύνολο της χαλυβουργικής δραστηριότητας του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ (εξαιρουμένης της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E.).

Επιπροσθέτως, στην ανακοίνωσή μας αναφέρουμε ότι:

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του έτους, υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης των συνήθων για τις συμφωνίες αυτές διαδικασιών ελέγχου, εγκρίσεων και υπογραφής των οριστικών συμβάσεων.

Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις μετόχων μας να μεταβιβάσουν μέρος του μετοχικού μας κεφαλαίου, δηλώνουμε ότι ουδεμία τέτοια πρόθεσή μας έχει κοινοποιηθεί.

Περαιτέρω, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

(α) Η μετοχική σύνθεση της νέας εταιρίας δεν έχει οριστικοποιηθεί, πέραν του ότι το 34% θα ανήκει στη Nucor Corporation και ότι η νέα αυτή εταιρία θα είναι θυγατρική της ΣΙΔΕΝΟΡ.

(β) Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας θα προκύψει κατά βάση από την εισφορά της χαλυβουργικής δραστηριότητας του ομίλου. Η Nucor θα αποκτήσει τη συμμετοχή της μερικώς μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών και μερικώς με αγορά μετοχών της νέας αυτής εταιρίας που θα έχουν ήδη εκδοθεί. Το μέγεθος του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι ακριβώς προσδιορισμένο, διότι θα καθοριστεί από τις αποτιμήσεις των στοιχείων του ενεργητικού που θα εισφερθούν στη νέα εταιρία, αφού πρώτα καθοριστούν ο τρόπος και η μέθοδος η εισφοράς των.

(γ) Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το αντικείμενο δραστηριότητος της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. θα είναι κατά κύριο λόγο η συμμετοχή σε χαλυβουργικές εταιρίες καθώς και σε σωληνουργίες.

Ο μετασχηματισμός αυτός δεν αλλάζει με κανένα τρόπο το προφίλ του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ ούτε τις δραστηριότητές του, απλώς αλλάζει την κατανομή τους εντός αυτού. Δηλαδή, ο μετασχηματισμός αυτός καθεαυτόν δεν θα διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, απλώς θα μετατρέψει την εισηγμένη σε εταιρία κατά κύριο λόγο συμμετοχών, η οποία θα συμμετέχει στη νέα θυγατρική εταιρία, όπου θα έχουν ενταχθεί οι χαλυβουργικές δραστηριότητες του ομίλου (πλην της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E.), καθώς και στη ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E. και στις λοιπές συμμετοχές - δραστηριότητες με τον ίδιο τρόπο όπως και σήμερα.

Κύριος σκοπός και αποτέλεσμα του μετασχηματισμού είναι να επιτρέψει την ευχερή συμμετοχή της Nucor σε ποσοστό 34% στις χαλυβουργικές δραστηριότητες του ομίλου μέσω της νέας θυγατρικής εταιρίας.

(δ) Η λειτουργία της νέας εταιρίας θα ξεκινήσει αμέσως μετά τον σχηματισμό της και την ολοκλήρωση της εισφοράς σε αυτήν της χαλυβουργικής δραστηριότητας του ομίλου. Δεν είναι ακόμη βέβαιο πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, πάντως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή μας, η υλοποίηση τυχόν οριστικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και τον εν λόγω μετασχηματισμό αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω απαντητική επιστολή δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v