Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ-ΠΕΙΡ:Συνεχίζονται οι προσπάθειες για Deal

Ανοιχτά παραμένουν τα "κανάλια επικοινωνίας" μεταξύ ΕΤΕ και Πειραιώς, καθώς γίνονται προσπάθειες για την προώθηση ενός deal, παρά την πρόσφατη μη επιτυχημένη απόπειρα. Τα "δύσκολα" σημεία.

ΕΤΕ-ΠΕΙΡ:Συνεχίζονται οι προσπάθειες για Deal
Σαφής διάθεση για "γάμο" εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στις διοικητικές ομάδες της Εθνικής και της Πειραιώς, αναφέρουν στο euro2day.gr πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η τροπή που είχαν πάρει πριν από λίγο καιρό οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις (οι οποίες διέρρευσαν στον Τύπο και διαψεύστηκαν επίσημα, χωρίς όμως αυτό να αποτελέσει έκπληξη) δεν οδήγησαν σε οριστική διακοπή των καναλιών επικοινωνίας.

"Διάθεση υπάρχει και από τις δύο πλευρές", αναφέρουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, επισημαίνοντας ότι σε μεγάλο βαθμό η επικοινωνία γίνεται μέσω οίκων επενδυτικής τραπεζικής, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα κλείσει και κάποιο deal.

Ανάμεσα στα σημεία που φέρονται να είναι προς συζήτηση συγκαταλέγονται δύο καίρια θέματα: ο προσδιορισμός του τρόπου με τον οποίο θα γίνει ένα τέτοιο deal (δηλαδή αν θα αφορά μόνο σε μετοχές ή σε μετοχές και σε μετρητά και σε τι αναλογία) καθώς επίσης και το οργανόγραμμα το οποίο θα προκύψει από τη συνένωση των δύο σχημάτων, θέμα παραδοσιακά δύσκολο στην ελληνική πραγματικότητα.

Επίσης, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται και το ότι ανάμεσα στις δύο μεγάλες τράπεζες υπάρχουν και σημαντικές επικαλύψεις σε θέματα δικτύου και υπηρεσιών, η διευθέτηση των οποίων είναι ακόμη ένα "αγκάθι" σε deal τέτοιου μεγέθους.

Εντούτοις, όπως αναφέρουν παρατηρητές της αγοράς, από την πλευρά της Πειραιώς υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας για συνένωση.

Ως κορυφαία παραδείγματα επισημαίνονται η φημολογούμενη περαιτέρω συγκέντρωση εξουσιών στον κορυφαίο παράγοντα της τράπεζας τον κ. Μιχάλη Σάλλα αλλά και η αποχώρηση του "πρωτοκλασάτου" κ. Προβόπουλου (προκειμένου να αναλάβει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος), η οποία μάλιστα -τουλάχιστον έως τώρα- δεν συνοδεύτηκε από αντικατάσταση με άλλο ηχηρό όνομα της αγοράς, αλλά καλύφθηκε εκ των ενόντων με ανακατανομή αρμοδιοτήτων και θέσεων.

Κι αυτό παρότι ήταν γνωστό -τουλάχιστον στον στενό κύκλο της αγοράς- πριν ακόμη από το τέλος Απριλίου ότι ο κ. Προβόπουλος θα λάβει, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, τη συγκεκριμένη θεσμική θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v