Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis:Παράταση ως 22/10 στο deal για Gerolymatos

Μέχρι την προσεχή Τετάρτη παρατάθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των ομίλων Alapis και Γερολυμάτος για την εξαγορά από την πρώτη του 100% των μετοχών της PNG Gerolymatos.

Alapis:Παράταση ως 22/10 στο deal για Gerolymatos
Μέχρι την προσεχή Τετάρτη παρατάθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των ομίλων Alapis και Γερολυμάτος για την εξαγορά από την πρώτη του 100% των μετοχών της PNG Gerolymatos

Μέχρι στιγμής υπάρχει συμφωνία επί των βασικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου και του τιμήματος, και απομένουν οι λεπτομέρειες, οι οποίες όμως ενδέχεται να αποδειχτούν καθοριστικές. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ οι πληροφορίες για τις συζητήσεις κυκλοφόρησαν γρήγορα από τις δύο πλευρές την προηγούμενη εβδομάδα επισήμως από την Παρασκευή εμφανίζονται και οι δύο συγκρατημένα αισιόδοξες ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Στην περίπτωση πάντως που μέχρι την Τετάρτη υπάρξει συμφωνία, η οικογένεια Γερολυμάτου θα εισπράξει για το 100% της PNG Γερολυμάτος πάνω από 200 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα τοποθετήσει στο μετοχικό κεφάλαιο της Alapis.

Το τίμημα εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε 6 φορές στα φετινά EBITDA της PNG Γερολυμάτος έπειτα από αναπροσαρμογές που θα διενεργηθούν. Το 2007 ο φαρμακευτικός όμιλος παρουσίασε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 226, 6 εκατ. ευρώ, μικτά κέρδη 92,6 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 22,9 εκατ. και καθαρά κέρδη μετά από φόρους και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας 5,4 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα αγκάθια της συμφωνίας είναι και το 4% του μετοχικού κεφαλαίου της PNG Gerolymatos που κατέχει η NBGI Private Equity του ομίλου Εθνικής, με όρους μάλιστα εξαιρετικά ευνοϊκούς για την ίδια. Το παραπάνω ποσοστό πρέπει να επαναγοραστεί από την πλευρά Γερολυμάτου πριν από το deal.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα είχε χρηματοδοτήσει τη γενναία αναδιάρθρωση -κεφαλαιακή και οργανωτική- του ομίλου Γερολυμάτος πριν από μερικά χρόνια.


Η ανακοίνωση της Alapis

"Η Alapis ABEE σε απάντησή της σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε επιστολή του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην εξαγορά της εταιρίας Γερολυμάτος, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, στα πλαίσια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της όπου εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες και στρατηγικές συνεργασίες, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρίας PNG Gerolymatos ABEE, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Η ALAPIS ABEE επαναλαμβάνει και πάλι τη δέσμευσή της, η οποία άλλωστε αποτελεί και υποχρέωσή της, για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού, εφόσον υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με οιαδήποτε στρατηγική συνεργασία ή/και εξαγορά εταιρίας από την ALAPIS ΑΒΕΕ".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v